Politie Zuid-Holland-Zuid

22/5 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 22-05-2006 o persberichten district II

VERDACHT VAN MISHANDELING
NIEUW-LEKKERLAND De politie heeft zondagmiddag 21 mei een 39-jarige man uit Nieuw-Lekkerland aangehouden op de Lekdijk. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn zus (44). De twee waren op bezoek bij een familielid toen broer en zus woorden kregen over een brommer. Deze woordenwisseling escaleerde. De zus zou hardhandig zijn beetgepakt en weggeduwd waardoor zij blauwe plekken en een zere teen kreeg. Ook zou zij zijn bedreigd. Er is aangifte gedaan en de man is ingesloten.

VERDACHT VAN BEDREIGING
MEERKERK De politie heeft zondagavond 21 mei een 30-jarige man uit Leerdam aangehouden in de Prinses Beatrixstraat in Meerkerk. Hij wordt verdacht van bedreiging van zijn ex-vriendin (28). De man kwam spullen ophalen bij de vrouw. Hij zou zeer agressief zijn geweest en haar bedreigd hebben met de dood. De politie werd ingeschakeld die de man aanhield en insloot. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

SCHOONMAAKMACHINES GESTOLEN
MEERKERK In een bedrijf aan de Energieweg in Meerkerk is tussen vrijdag 19 mei 16.45 uur en zondag 21 mei 17.30 uur ingebroken. Men kwam binnen door een ruit en een deur te forceren. Er werden 6 machines gestolen; een schrobmachine, een tapijtreiniger, een vloerdroger, een rugzakstofzuiger, een waterzuiger, een borstelzuiger en een eenschijfsmachine. Er is aangifte gedaan. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.