Politie Zuid-Holland-Zuid

22/5 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 22-05-2006 o persberichten district I

AUTOS VERNIELD
ZWIJNDRECHT/HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op zondagavond 21 mei een 19-jarige vrouw uit Zwijndrecht aangehouden op de Krommeweg in Hendrik-Ido-Ambacht. Ze wordt verdacht van vernieling van meerdere autos op de Van Maasdijkstraat en Langeweg in Zwijndrecht. Het meisje dat psychische problemen heeft was boos en vernielde daarop autos. Ze werd aangehouden en onderzocht door een medewerker van een hulpinstantie. Het meisje zal worden opgenomen voor psychische hulp. Gedupeerden met schade aan hun auto worden verzocht aangifte te doen bij de politie.

HELING
DORDRECHT De politie heeft op zondagavond 21 mei een 24-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden op de Frank van der Goesstraat. Ze wordt verdacht van heling. De politie zag in de straat een fiets zonder slot staan. Na controle van het framenummer bleek de fiets in september 2005 te zijn gestolen in Delft. De 24-jarige vertelde de politie dat ze de fiets had gekocht op het station in Dordrecht. Ze deed afstand van de fiets. De rechtmatige eigenaar zal in kennis worden gesteld. Tegen de 24-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. Ze is na het afleggen van een verklaring heengezonden.

ZWALKEND OP DE WEG
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 21 mei op maandag 22 mei een 51-jarige man uit Utrecht aangehouden op de Achterhakkers in Dordrecht. De man liep onder invloed van drank over de Voorstraat. Hij zwalkte van links naar rechts. Surveillerende agenten spraken hem aan. De man werd gewaarschuwd niet op het midden van de weg te gaan lopen. Even later zag de politie hem weer midden op de autorijbaan lopen op de Achterhakkers. Daarop werd hij aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap. Hij is later heengezonden met twee bekeuringen voor openbare dronkenschap en het zich niet kunnen legitimeren.