Gemeente Zevenaar


week 21, 22 tot 29 mei 2006

Het gemeentehuis en de gemeentewerf zijn op vrijdag 26 mei gesloten. Het aanbiedstation aan de Didamseweg is wel geopend en de reiniging rijdt de gebruikelijke vrijdagroute.

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Aanraag vrijstelling bestemmingsplan
Bij het college van Burgemeester en Wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Zonnemaat' voor een bedrijf of beroep aan huis te weten een massagepraktijk op het perceel Sweelinckstraat 5 te Zevenaar

Inzage
Het ontwerp van het te nemen besluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, liggen met ingang van maandag 29 mei a.s. gedurende zes weken ter inzage bij de balie Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

WONINGWET

Ingekomen aanvragen lichte bouwvergunning week 19/2006:
* Roodwilligen 8, Zevenaar, het uitbreiden van de woning (BL 20063074);

* Botterland 17, Zevenaar, het gedeeltelijk vergroten van de schuur (BL 20063080).

* Mariëndaalseweg 21, Angerlo, het geheel plaatsen van een fietsen- en containerberging (BL 20063250).

Ingekomen aanvraag lichte bouwvergunning week 18/2006:
- 't Bieltje 9, Zevenaar, het plaatsen van een tuin/erfafscheiding (BL 20063089).

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning week 19/2006:
- Lucas van Leijdenstraat 1, Zevenaar, het plaatsen van een overkapping (BR 20063072)

KAPVERORDENING

Ingekomen aanvraag kapvergunning week 18/2006:

- Nieuwe Doelenstraat 25, Zevenaar, het kappen van een acacia (KA 20062947).

BOUWVERORDENING ZEVENAAR 2006

Ingekomen aanvraag sloopvergunning week 19/2006:
- Ooyselandweg 4A, Zevenaar, het slopen van een schuur (SA 20063093).

BELEIDSREGEL DEELNAME COLLECTIEVE ZIEKTEKOSTENVERZEKERING Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de "Beleidsregel deelname collectieve ziektekostenverzekering" in hun vergadering van 2 mei 2006 hebben vastgesteld.
De gemeente Zevenaar heeft met ingang van 1 maart 2006 een collectieve ziektekostenverzekering voor de minima afgesloten met zorgverzekeraar Menzis. Voor de uitvoering is het noodzakelijk dat er een beleidsregel wordt vastgesteld. Met de beleidsregel deelname collectieve ziektekostenverzekering wordt hierin voorzien.

Inzage
De beleidsregel ligt met ingang van 29 mei 2006 ter inzage bij het loket Welzijn van de sector Samenleving en kan daar door een ieder worden ingezien. De tekst is ook te downloaden via deze website

VERGADERING WELSTANDCOMMISSIE
De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 29 mei 2006 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de Balie Ruimte.

UITNODIGING INFORMATIEAVOND 29 MEI Verkeerssituatie N812 bij Babberich

De provincie Gelderland organiseert op maandag 29 mei een informatieavond over de verkeerssituatie op de N812 (A12 en de bebouwde kom van Babberich) bij Babberich. Tijdens deze avond worden het definitieve plan om de verkeersveiligheid te verbeteren en de te nemen maatregelen gepresenteerd.

Als bewoner/belanghebbende bent u van harte welkom op deze bijeenkomst.

Informatieavond

De bijeenkomst begint om 19.30 uur en wordt gehouden in 't Centrum aan de Dorpstraat 78, te Babberich. De projectmanager en de verkeerskundige geven een toelichting op de plannen en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Voor nadere informatie kunt u desgewenst contact opnemen met de projectassistent mevrouw E. Beugelink, telefoonnummer (026) 359 85 61 of via e.beugelink@prv.gelderland.nl

STREMMINGEN WESTERVOORTSE BRUG

Op donderdag 4 mei is het aanliggende fietspad van de Westervoortse brug beschadigd. Omdat definitieve reparatie nog even op zich laat wachten is een tijdelijke oplossing gekozen waardoor het verkeer voorlopig weer gebruik maken van 2 rijstroken en kan de tijdelijke verkeersregelinstallatie worden verwijderd. Wel zal er een breedtebeperking en een snelheidsbeperking (30 km/h) worden ingesteld.

De voorbereiding voor de uiteindelijke reparatie van de brug is in gang gezet. Tijdens de uitvoering zullen echter verkeersmaatregelen moeten worden genomen waarbij weer één rijstrook zal worden afgesloten. Getracht zal worden de uitvoering in de avond- en nachtelijke uren te laten plaatsvinden, zodat het verkeer er niet of nauwelijks hinder van zal ondervinden. Naar verwachting zal de reparatie van de schade binnen ca. 4 weken gereed zijn.

REGIONAAL ORGAAN VERKEERSVEILIGHEID

Aantal slachtoffers dodehoek-ongevallen is sterk verminderd

Minder doden

Tot in 2003 de dodehoekspiegel of -camera voor vrachtwagens boven de 3,5 ton verplicht werd, vielen er jaarlijks rond de 20 doden bij ongevallen waarbij een vrachtwagen rechtsaf sloeg. Sindsdien zijn het er 6 à 7. De maatregel heeft zijn effect dus niet gemist maar kennelijk is het probleem ook nog niet volledig opgelost.

Wat te doen - vrachtwagenchauffeurs

Vrachtwagenchauffeurs moeten in elk geval zorgen dat hun 'doblispiegel' of camera goed is afgesteld. Sommige transportbedrijven hebben op hun terrein speciale markering aangebracht met behulp waarvan de chauffeur zijn spiegel kan afstellen. Verder blíjft het zaak om goed te letten op vooral fietsers en bromfietsers.

Wat te doen - voetgangers en (brom)fietsers

Sta, loop of fiets nooit vlak voor een vrachtauto of bus. De chauffeur kan je daar niet zien.

Passeer een vrachtauto alleen rechts als je zeker weet dat je daarvoor genoeg tijd en ruimte hebt. De chauffeur kan je ook daar vaak niet zien. Laat bij twijfel de vrachtauto voorgaan. Vlucht als (brom)fietser desnoods de stoep op als je in de verdrukking dreigt te komen.

Denk erom dat een vrachtauto bij het rechtsafslaan vaak eerst even rechtdoor rijdt, om dan pas de bocht ruim genoeg te kunnen nemen. Let dus goed op zijn richtingaanwijzers. Maak dat je wegkomt achter achteruitrijdende vrachtauto's. De chauffeur kan je ook achter de vrachtwagen vaak niet zien. Let op het 'beep-beep-beep' signaal van vrachtauto's. Dat betekent dat ze achteruit gaan rijden.

Wat te doen - scholen en transportbedrijven

Het blijkt vooral voor kinderen een openbaring om zelf eens in een vrachtwagencabine te zitten en te zien hoe beperkt het gezichtsveld van de bestuurder is. Veel transportbedrijven zijn graag bereid om daartoe met een vrachtwagen op school te komen. Nadere informatie vindt u op www.veilig-op-weg.nl en op www.dodehoek.nl.

FIETSKIJKAVOND POLITIEDISTRCT RIVIERENLAND

Elke 1e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar. De eerstkomende fietskijkavond is op donderdag 1 juni 2006 van 18:00 tot 19:30 uur. Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar

DAUWZWEMMEN MET MUZIEK EN EEN LICHT ONTBIJT

Fietsen en zwemmen is inspanning en ontspanning. Die combinatie is mogelijk wanneer je donderdag 25 mei op Hemelvaartsdag vroeg op staat en gaat dauwtrappen. Het Lentebad in Zevenaar biedt een fris begin of een verfrissende pitstop.

Op Hemelvaartsdag donderdag 25 mei 2006 vindt namelijk in het Lentebad te Zevenaar weer het traditionele "DAUWZWEMMEN" plaats. Om vijf uur 's ochtends kunnen de eerste dauwzwemmers het water in.

Het dauwzwemmen zal omlijst worden met passende muziek van onze vaste DJ Rinaldo.
Voor het bedrag van EUR 5,00 kun je tussen 5.00 en 10.00 uur zonder tijdslimiet gebruik maken van de voorzieningen van het Lentebad. In deze prijs is voor elke dauwzwemmer inbegrepen een kop koffie of chocolademelk en een tosti of saucijs. Wij hopen dat net als in voorgaande jaren de dauwtrappers het Lentebad in hun route opnemen.

Het Lentebad is van maandag 29 mei tot en met vrijdag 30 juni gesloten in verband met een aantal grote onderhoudswerkzaamheden en de plaatsing van een nieuwe 57 meter lange glijbaan.

Om de banenzwemmers en de recreatieve bezoekers toch een mogelijkheid te bieden om te zwemmen is het natuurbad De Breuly dit seizoen in die periode reeds dagelijks geopend van 10.30 tot 18.00 uur.

BESLUITEN

WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Burgemeester en Wethouders van Zevenaar hebben besloten
* op 2 mei 2006 om vrijstelling ex. artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied 2004 van Angerlo. Deze vrijstelling heeft betrekking op het vergroten van het bouwoppervlak voor het bedrijf Smeltink opdat deze de binnenopslag kan vergroten en maakt het oprichten van een loods mogelijk

* op 11 mei 2006 om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Lentemorgen 1' voor het uitoefenen van bedrijfsmatige activiteiten aan huis voor een schilders- en afwerkingsbedrijf op het perceel Zonegge 16-27 te Zevenaar.
* op 11 mei 2006 om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan `Giesbeek-Riesweerd' voor het uitoefenen van een kapperszaak en schoonheidssalon op het perceel Veldweg 7 te Giesbeek.

Inzage

Met ingang van 29 mei 2006 kan iedereen gedurende 6 weken de besluiten inzien bij de Balie Ruimte.

Beroep

Voor belanghebbenden staat binnen zes weken na de bovengenoemde datum op grond van het bepaalde in artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht tegen het besluit tot het verlenen van vrijstelling, beroep open bij de Rechtbank Arnhem, Postbus 9030 6800 EM Arnhem. Beroep kan worden ingesteld door diegene die zijn zienswijze kenbaar gemaakt heeft dan wel door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene Wet Bestuursrecht, in te brengen.

Indien een beroepschrift is ingediend en onverwijlde spoed dat vereist, kan bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Arnhem (Sector bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem) een voorlopige voorziening worden gevraagd.

WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders van Zevenaar hebben op 16 mei 2006 besloten om een gedeelte van de milieuvergunning in te trekken betreffende het LPG gedeelte van het Esso tankstation, Doesburgseweg 17, 6902 PL Zevenaar. Dit besluit wijkt inhoudelijk niet af van het eerder vastgestelde ontwerpbesluit.

Ter inzage

Het intrekkingsbesluit wordt op 29 mei 2006 ter inzage gelegd bij de balie van de sector Ruimte van het gemeentehuis. Het kan daar tijdens openingstijden worden ingezien tot het einde van de beroepstermijn.

Beroep

Binnen zes weken na de dag van terinzagelegging kan tegen dit besluit beroep worden ingesteld op de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is alleen mogelijk voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tot het inbrengen van zienswijze tegen het ontwerpbesluit.

Indien tegen dit milieubesluit beroep is ingesteld, kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een voorlopige voorziening worden gevraagd.

VERORDENING RHEDERLAAG RECREATIESCHAP VELUWE
Het Dagelijks Bestuur van het Recreatiegemeenschap Veluwe heeft op basis van de verordening Rhederlaag vergunning verleend aan Scouting Nederland om van 24 juli 2006 tot en met
3 augustus 2006 op het recreatiegebied Rhederlaag het evenement Nawaka te organiseren.
Het evenement vindt plaats op de Noordoever van het recreatiegebied.

Inzage

Het besluit ligt vanaf 29 mei 2006 tijdens kantooruren ter inzage op het kantoor van het Recreatieschap, Kermisland 110, 6825 JC te Arnhem (telefoon 026 384 88 00) en bij de balie Ruimte op het gemeentehuis van Zevenaar.

Bezwaar

Op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht kan een belanghebbende binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit schriftelijk bezwaar aantekenen bij het Dagelijks Bestuur van het Recreatiegemeenschap Veluwe, per adres: Postbus 2108, 6802 CC te Arnhem.

BRANDBEVEILIGINGSVERORDENING

Burgemeester en wethouders hebben de volgende tijdelijke gebruiksvergunningen verleend met betrekking tot brandveilig gebruik als bedoeld in artikel 2.1.1. van de Brandbeveiligings-verordening:
* voor het Bourgondisch voetbalspektakel op sportpark de Buitenboom te Zevenaar op 19, 20 en 21 mei 2006;

* voor het Nationaal Waterkamp NAWAKA op recreatieterrein Rhederlaag te Giesbeek van 24 juli t/m 3 augustus 2006

Ter inzage

Deze vergunningen liggen met de tekeningen en bijbehorende stukken vanaf 29 mei 2006 ter inzage bij de brandweergarage Prof. Aalbersestraat 3 te Zevenaar.

Bezwaar

Binnen zes weken na de dag van bekendmaking kan eenieder schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u tevens een voorlopige voorziening vragen bij de president van de Rechtbank te Arnhem.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Preventie van de brandweer tel: 595172/595176

WONINGWET

Verleende lichte bouwvergunning week 19/2006:

- De Muggenwaard 20 209, Lathum, het plaatsen van een dakkapel (BL 20061555).

Verleende reguliere bouwvergunning week 19/2006:
- Platanenlaan 5, Zevenaar, het vergroten van een schoolgebouw voor een periode van 5 jaar (BR 20061092).

Verleende lichte bouwvergunning met toepassing van vrijstelling op grond van art. 19 lid 3 WRO week 19/2006:


- Het Walbekerveld 8, Angerlo, het plaatsen van een deur en een hek op een aanbouw (BL 20060981).

WEGENVERKEERSWET
week 20/2006:

* Aanwijzing van een algemene gehandicaptenparkeerplaats op het langparkeervak ten oosten van het pand Oranjelaan 22 te Zevenaar.

ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING ZEVENAAR 2006

week 19/2006:

* VOF Bloembinderij Remmelien, vergunning om op 13 mei 2006 op het gedeelte van de openbare weg voor de bloembinderij aan de Didamsestraat 19 te Zevenaar tot 3 à 4 meter vanaf de gevel van het bedrijf een uitstelling te plaatsen;

* F. Jansen, Nieuwe Steeg 1 te Zevenaar, vergunning voor het verbranden van snoeihout van houtsingels, op en rondom de Nieuwe Steeg 1 te Zevenaar;

* Stichting Jeugdactiviteiten Zevenaar, vergunning voor het afsluiten van diverse wegen tijdens de Nationale Straatspeeldag in Zevenaar en Angerlo op woensdag 31 mei 2006;
* Scouting Nederland, vergunning voor het organiseren van een Nationaal Waterkamp van 24 juli tot en met 3 augustus 2006 op het recreatieterrein Rhederlaag te Giesbeek. Tevens is een vergunning verleend voor het plaatsen van maximaal 25 aankondigingborden gedurende de periode van 11 juli t/m 3 augustus in Zevenaar (maximaal 15 borden): Arnhemseweg, Emmerichseweg (Babberich), Groessenseweg en Ringbaan Oost; Giesbeek (maxinaal 6 borden): Zwalmstraat en Uitmeentsestraat; Angerlo (maximaal 2 borden): Dorpsstraat; Lathum (maximaal 2 borden): Koestraat en Kerkstraat.

WINKELTIJDENWET EN VERORDENING WINKELTIJDEN ZEVENAAR 1996 Week 19/2006:

* Scouting Nederland, ontheffing van de Winkeltijdenwet en Verordening Winkeltijden Zevenaar 1996 voor het openstellen van de supermarkt op het terrein van het Nationaal Waterkamp NAWAKA te Giesbeek op zondag 30 juli 2006 van 09.00 uur tot 22.00 uur.

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit aan de aanvrager daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis oud papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders vermeld. Papier graag gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u plastic folies verwijderen, papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Plaats

Inzamelaar

Zaterdag 27 mei

Zonnemaat Zuid/Centrum/Molenwijk

supportersvereniging DCS

EVENEMENTEN EN ACTIVITEITEN:

Mei

25

Dauwzwemmen Lentebad Zevenaar

29

Rembrandtcyclus, de verteller, etsen (Volksuniversiteit)

tot 30 juni

Helden, idolen en sterren, expositie leerlingen De Wissel en Fonkelsteen (Bibliotheek)

2 t/m 5 juni

Jazzfestival (centrum Zevenaar)

3-4 juni

Internationaal jeugdvoetbaltoernooi DCS

5 juni

Koningschieten EMM Ooy

NIEUWS VAN HET STEDENCONTACT PRIVAS-TORTONA-WEILBURG-ZEVENAAR

JONGERENUITWISSELING PRIVAS

Onlangs heeft de Zevenaarse delegatie onder leiding van Janet Elfrink en Ellen Kersten deelgenomen aan de jongerenuitwisseling 2006 in Privas. En bij hun terugkeer uit de Franse zusterstad lieten de jongeren duidelijk merken dat ze het daar echt naar de zin hadden gehad en dat ze terugkeken op een zeer geslaagde uitwisseling.

Privas had echt werk gemaakt van het programma en daardoor was er een goede mix van informatie, excursies en ontspanning. Vooral de excursie in de Ardèche en het bezoek aan de grotten van Aven d'Orgnac was een prachtige ervaring. Dat programma zorgde er ook voor dat er veel ruimte was voor het onderlinge contact van de Europese jongeren en daardoor kwam één van de belangrijkste elementen van de uitwisseling uitstekend tot zijn recht. Het was overigens jammer dat er geen jongeren uit Tortona konden meedoen. Dat kwam omdat de scholen in de Italiaanse zusterstad niet wilden meewerken.

Privas 2006 was in veel opzichten een mooi stukje Europa!

WEILBURG IS GASTHEER VOOR VOLWASSENEN

Op donderdag 25 mei a.s. vertrekt een 17-koppige delegatie uit Zevenaar naar de Duitse zusterstad Weilburg om daar deel te nemen aan de bijeenkomst voor volwassenen. Samen met de delegaties van Tortona en Weilburg wordt daar een vierdaags programma gewerkt dat een bijzonder tintje heeft omdat Zevenaar 40 jaar geleden is toegetreden tot het stedencontacten Weilburg herdenkt dat het 1100 jaar geleden stadsrechten kreeg.

Deze elementen komen op verschillende punten tot uitdrukking in het programma. Zo wordt een excursie georganiseerd naar het In de buurt van Weilburg gelegen het Slot Oranienstein en wordt deelgenomen aan de activiteiten van de 1100 Jahrfeier.

Burgemeester Hans-Peter Schick heeft verder het initiatief genomen voor een conferentie van vertegenwoordigers van de gemeenteraden van de zustersteden. Voor Zevenaar wordt daaraan deelgenomen door de Rietje Dellepoort van GroenLinks, Peter Donker van de PvdA en Paul Freriks van Sociaal Zevenaar.

De Comités van de vier steden houden er ook hun jaarlijkse werkbespreking.

De belangstelling voor deelname aan deze uitwisseling was goed te noemen. Dat had tot gevolg dat niet alle kandidaat-deelnemers in de delegatie konden worden opgenomen. Hieruit mag worden afgeleid dat het stedenverbond zich nog steeds mag verheugen in een goede belangstelling en interesse.

De groep die wordt aangevoerd door burgemeester Jan de Ruiter en Comitévoorzitter Alex Assmann is op zondagavond 28 mei a.s. weer terug in Zevenaar.

Naar Menu