Gemeente Lingewaard


Persoon eerste ereburger Lingewaard
Lingewaard heeft afgelopen zaterdag afscheid genomen van burgemeester Rob Persoon. Hij werd op verschillende manieren geëerd deze dag.

Tijdens de buitengewone raadsvergadering ontving hij uit handen van de Commissaris van de Koningin van Gelderland Clemens Cornielje een Koninklijke Onderscheiding. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook kreeg hij de penning uitgereikt die hoort bij het ereburgerschap van Lingewaard. Persoon is daarmee de eerste ereburger van onze gemeente.

Verder werd er een portret van hem onthuld, vervaardigd door Marjolein Bos. Het schilderij is het eerste in de galerij van Lingewaardse burgemeesters en krijgt een plek in een van de gemeentekantoren.

Na de afscheidsbijeenkomst was er een receptie waar genodigden en bevolking afscheid konden nemen van burgemeester en mevrouw Persoon-Prinssen.

Commissaris van de Koningin van Gelderland Clemens Cornielje feliciteert burgemeester Persoon met zijn Koninklijke Onderscheiding. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester spreekt zijn dankwoord uit aan de genodigden.

De Huissense Gilden nemen afscheid van hun beschermheer. De bevolking van Lingewaard is goed vertegenwoordigd op de afscheidsreceptie.

Bericht geplaatst op 22 mei 2006