Mei 2006

Vakantie in Tsjechië: mis de mooiste maanden niet Nieuwe herfstactie van Nederlandstalige campings in drie regio's Steeds meer Nederlandse toeristen weten de weg naar Tsjechië te vinden. Zomer- en met name wintertoerisme maken jaarlijks een flinke groei door. Maar ook de herfst is er prachtig. Een aantal campings onder Nederlandse leiding in drie Tsjechische regio's is daarom een nieuwe actie begonnen: mis de mooiste maanden niet. Het gebied in Noord-Tsjechië van het Esdoorngebergte, op de grens met Polen en gelegen tussen het Reuzengebergte en het Adelaarsgebergte is nog niet zo bekend bij Nederlandse toeristen, maar wordt de laatste jaren, vooral door sportieve recreanten meer en meer gewaardeerd.

Aantrekkelijk
De rust, de ruimte, de natuur en de goed gemarkeerde wandel - en fiets route´s zijn uiterst aantrekkelijk. De route's zijn zeer afwisselend en lopen over veld- en bospaden , hier en daar met hoogteverschil, zodat er prachtige vergezichten zijn.

Alle seizoenen
Alle seizoenen hier hebben hun aantrekkingskracht. Door het Middel - Europese landklimaat zijn de zomers warmer en droger dan in Nederland. Voor - en najaar zijn korter, maar zeer hevig in hun verschijning, zo zullen in het voorjaar, zodra de sneeuw gesmolten is ( eind maart) de bomen en bloemen in zeer korte tijd uitlopen. Als het ware een explosie van natuurkrachten.

De herfst is door de gevarieerde begroeiing zeer kleurrijk, de esdoorn veroorzaakt hier een ware Indian Summer. Daarom is er de actie : Mis de mooiste maanden niet.

Campings
Daarin wordt aandacht gevestigd op de vakantiemogelijkheden die Tsjechië in de maanden september en oktober biedt. Een aantal geselecteerde campings onder Nederlandse leiding heeft de krachten gebundeld en nodigt gasten uit om juist in deze periode hun gebieden te bezoeken.

Drie regio's
Deze campings zijn in drie verschillende regio's van Tsjechië gelegen, ieder met zijn specifieke schoonheid in het najaar. In Moravië, in het zuidoosten, is er in september en oktober de wijnoogst met de daarbij behorende feesten . In het zuidwesten Sumava met het oerbos en merengebied en in het noorden de ruigheid van de rotsparken Teplice en Adrspach en de kleurenpracht van het esdoorngebergte.

Informatie
Zie voor meer informatie en aanbiedingen de websites www.aktief.cz , www.campingvidlak.cz en www.camping-tsjechie.nl. 2006-05-22