Gemeente Doetinchem

Burgerjaarver...

Gemeente vestigt WVG op Martinuslaan in Wehl


-17 mei 2006-
Met ingang van vandaag is op de gronden langs de Martinuslaan in Wehl de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) van kracht. Het college van burgemeester en wethouders heeft daar dinsdag toe besloten.

Reden voor de vestiging van de Wet voorkeursrecht gemeenten is dat het college na overleg met de gemeenteraad van Doetinchem van oordeel is dat de gronden aan de westzijde van de Martinuslaan bij de planvorming van het regionale bedrijventerrein moet worden betrokken. Door de Wvg-vestiging op de gronden krijgen de eigenaren van deze gronden dezelfde rechtspositie als de eigenaren van de overige voor ontwikkeling van het beoogd regionaal bedrijventerrein in 2005 aangewezen gronden. Vorig jaar vestigde de gemeente Doetinchem de Wvg ook ten behoeve van woningbouw op het gebied Wehl-Zuid. Het totale gebied wordt op dit moment ontwikkelt onder de naam Land van Wehl.

Aanbiedingsplicht
Het vestigen van het voorkeursrecht heeft tot gevolg dat de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid I van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de aangewezen gronden hun eigendom of recht eerst aan de gemeente Doetinchem te koop moeten aanbieden voordat verkoop aan anderen mogelijk is.

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 16 mei besloten over te gaan tot de vestiging van de Wvg op de gronden aan de Martinuslaan. Woensdag 17 mei is het besluit gepubliceerd in de Staatcourant. Met ingang van donderdag 18 mei is de Wvg van kracht voor een termijn van maximaal 8 weken. Binnen de termijn van 8 weken moet het collegebesluit bekrachtigd worden door de gemeenteraad.

Communicatie
De 11 eigenaren en/of zakelijk gerechtigden in het gebied zijn vandaag per aangetekende brief op de hoogte gebracht van de Wvg-vestiging.

Ter inzage
Het voorstel op basis waarvan voorkeursrecht is gevestigd en de daarbij behorende stukken ( de lijst met percelen, de kadastrale tekening van aangewezen percelen en de registratie per perceel) liggen ter inzage bij de gemeentewinkel van Doetinchem.