Gemeente Nuth


20-05-2006

Koninklijke Onderscheiding voor Guus Vanderheijden uit Wijnandsrade

Op zaterdag 20 mei 2006 zal burgemeester Headly Binderhagel een koninklijke onderscheiding uitreiken aan de heer Augustus Joseph Mechtildis Vanderheijden. De heer Vanderheijden ontvangt deze koninklijke onderscheiding bij gelegenheid van het 60-jarig bestaansfeest van Scouting Hedwig Nuth en in verband met zijn 20-jarig jubileum als bestuurslid. De uitreiking zal in het verenigingsgebouw dr Knoup van Scouting Hedwig gelegen aan het adres Spoorstraat 72, Nuth om 19.00 uur plaatsvinden. Voor zijn verdiensten wordt hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Verdiensten van de heer A.J.M. Vanderheijden
De heer Vanderheijden heeft langdurige, intensieve, bijzondere verdiensten op het gebied van het jeugd- en jongerenwerk, met name voor de scoutinggroep Hedwig in Nuth. Sinds 1986 is hij als bestuurslid/penningmeester zeer nauw verbonden met deze vereniging en als zodanig is hij belast met alle financiële zaken van de vereniging. Daarnaast is hij ook afgevaardigde in de groepsraad (dit zijn alle stafleden van de scoutinggroep) en ondersteunt hij de materiaalmeester op diverse gebieden. Ook verzorgt hij de financiële afwikkeling rondom de acties die de vereniging jaarlijks houdt, zoals de kienavonden, de loterij, actie heitje voor karweitje, de garderobeactie. Verder was hij van 1986 tot 2000 zeer actief betrokken bij de organisatie van de rommelmarkt die de vereniging jaarlijks organiseerde.

Gedurende de jaren (1997-1999) toen er sprake was van een fusie tussen de beide scoutinggroepen van de gemeente Nuth had decorandus als interim-adviseur een grote rol hierin. Ook bij de verhuizing uit het oude verenigingsgebouw en bij het betrekken van de gezamenlijke accommodatie heeft hij veel tijd geïnvesteerd. In de jaren 1984 tot 1988 was betrokkene verder nog lid van de medezeggenschapsraad van de Detailhandelschool te Heerlen.

Persoonlijke gegevens decorandus
De heer Vanderheijden is geboren in 1940 te Wittem. Zijn adres is Meijsstraat 9, 6363 BS Wijnandsrade. Hij is gehuwd en heeft 1 dochter en 1 zoon.