KNWV

Nieuwsbericht Surfen

22-5-2006

Pieter Eliens wint Gooimeer Funcup competitie

Zaterdag 20 mei is de laatste wedstrijd van de Gooimeer Funcup competitie gesurft. Met sterk toenemende wind gingen de gebroeders Adriaan en Doriaan van Rijsselberghe respectievelijk met de eerste en tweede plaats er vandoor. Derde werd Alexander Hoekstra uit Almere. In het totaalklassement was Pieter Eliens de beste. Rene Glasz en Marco Boone werden respectievelijk tweede en derde overall.

Zaterdag 20 mei, de laatste wedstrijd van de Gooimeer Funcup
competitie 2006. De voorspellingen zijn perfect, windkracht 6 wordt er voorspeld. Nadat de regen is gestopt gaat het inderdaad waaien. Doordat de wind een flink stuk draaide, moest de baan opnieuw
uitgelegd worden. Daarna werd bij een steeds meer toenemende wind vijf races gevaren. Adriaan van Rijsselberghe werd dagwinnaar gevolgd door zijn broer Doriaan. Doordat zij beide een wedstrijd gemist hadden, konden zij geen aanspraak meer maken op de overall overwinning. Die ging naar Pieter Eliens, Marco Boone die tot 20 mei op een tweede plaats stond in het klassement , moest zijn plek afstaan aan Rene Glasz. Marco Boone werd derde in het overall klassement.

Daguitslag 20 mei


1 Adriaan v.Rijsselberghe

2 Dorian v.Rijsselberghe

3 Alexander Hoekstra

4 René Glasz

5 Pieter Eliens

6 Marco Boone

7 Marc de Jong

8 Stijn Pontfort

9 Ton Kamper

10 Nick de Ruyter

Overall uitslag Gooimeer Funcup Competitie


1 Pieter Eliens

2 René Glasz

3 Marco Boone

4 Adriaan v.Rijsselberghe

5 Dorian v.Rijsselberghe

6 Marc de Jong

7 Alexander Hoekstra

8 Robert-Jan v.Velzen

9 Stijn Pontfoort

10 Marcus Bouwman