Ingezonden persbericht


Persbericht

Deutsche post kiest voor informatica's data integratieplatform

~ PowerCenter Advanced Edition verlaagt kosten en verhoogt efficiëntie ~

Nieuwegein, 22 mei 2006 ­ De postdivisie van de Deutsche Post AG heeft gekozen voor Informatica's PowerCenter Advanced Edition als basis voor een omvangrijk enterprise data integratieproject. Door gegevens van de ruim 100 transport-, post- en datacenters in Duitsland te integreren en inzichtelijk te maken, kan Deutsche Post de operationele kosten terugbrengen, effectiever plannen en de klanttevredenheid verhogen door efficiëntere postprocessen.

Voorheen maakte Deutsche Post gebruik van handmatig geprogrammeerde interfaces. Met PowerCenter krijgt de organisatie een consistente omgeving die data in batch of real-time vanuit een groot aantal disparate applicaties haalt, waaronder Microsoft Access, Excel, SAP en Oracle. Vervolgens wordt de informatie geïntegreerd in het data warehouse. Daarnaast gaat Deutsche Post de metadata management en rapportagefunctionaliteit in PowerCenter Advanced Edition inzetten om de grote hoeveelheid metadata in de informatie-omgeving beter te kunnen beheren.

"PowerCenter Advanced Edition gaat een centrale rol spelen in dit strategische project, dat alle databases in de divisie raakt, en waarbij ook de rapportagestructuur van de bedrijfsdivisie wordt betrokken", aldus Ralf Pankotsch, data warehouse program manager bij Deutsche Post. "Na een uitgebreid selectietraject werd duidelijk dat Informatica de beste oplossing had voor onze uitdagingen. Dit waren onder andere het integreren van grote hoeveelheden data uit verschillende databasesystemen, het implementeren van ondersteuning voor metadata voor verbeterd data management en het integreren van beide zaken in onze service-oriented architecture. Vanuit IT-perspectief verwachten we dat de eenvoud en de prestaties van Informatica's uniforme data integratieplatform de complexiteit van IT zal verminderen, de productiviteit van werknemers zal verhogen en de afhankelijkheid van externe dienstverleners zal verlagen."

"Deutsche Post maakte voor kleinere projecten al gebruik van Informatica. Hierdoor konden we het gebruik van een platformbenadering van enterprise data integratie laten zien," zei Dave Berry, senior vice president EMEA bij Informatica. "We zijn verheugd dat we zijn geselecteerd om deze strategische, grootschalige implementatie uit te voeren. Het zal de integratie infrastructuur van de Deutsche Post aanzienlijk vereenvoudigen, stroomlijnen en beter tegemoet laten komen aan de vergaande integratie-eisen van het team.

(364 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is een toonaangevende aanbieder van enterprise data integratie software. Met Informatica kunnen organisaties meerwaarde halen uit de informatiebronnen in de gehele organisatie. Meer dan 2.500 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica om data integratievraagstukken, ongeacht complexiteit en schaalgrootte, tegen lage kosten en tijdig uit te voeren. Meer informatie kunt u vinden op: www.informatica.com/nl

Over PowerCenter Advanced Edition
PowerCenter Advanced Edition is het meest krachtige platform voor enterprise data integratie op de markt. Het verrijkt het standaard data integratieplatform met functionaliteit voor metadata analyse, data-ready rapporteren, voordelige grid computing en team-based development. Met PowerCenter Advanced Edition kunnen bedrijven de voordelen gaan ervaren van één platform dat geschikt is voor de gehele data integratiecyclus. Het helpt hen productiviteit te verhogen en de onderhoudskosten te minimaliseren.

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau Tel: 040 235 46 00
E-mail:cathelijnev@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com