Ingezonden persbericht


Charles zwolsman wordt twaalfde na boeiende gevechten in monterrey!

MONTERREY, MEXICO, 22 MEI 2006 - In de Champ Car World Series heeft Charles Zwolsman beslag weten te leggen op de twaalfde plaats. De Nederlander die tijdens de Grand Prix van Monterrey in Mexico van een tiende positie vertrok, vocht gedurende de race vele boeiende duels uit, waarbij Zwolsman uiteindelijk op de twaalfde positie belandde. In de stand om het kampioenschap staat Zwolsman na drie races op de zestiende plaats met 24 punten. In de Rookie Cup bezet de Mi-Jack Conquest Racing coureur de vierde positie met evenveel punten.

Zwolsman kwam met veel vertrouwen naar het 2.104 miles lange circuit op Fundidora Park in Monterrey, waar hij vorig jaar zijn eerste Formule Atlantic-overwinning wist te behalen. In de vrije trainingen voor aanvang van de twee kwalificaties, zette Zwolsman respectievelijk de elfde (1:18.268) en een knappe zesde tijd (1:17.438) op de klokken. In de eerste kwalificatie van vrijdag leek zijn team Mi-Jack Conquest Racing overduidelijk de remproblemen van Long Beach de baas te zijn. De Golden Palace gesponsorde coureur kwalificeerde zich onder tropische temperaturen op een keurige negende stek (1:15.842). Ondanks het goede resultaat was Zwolsman niet volledig tevreden over het verloop van deze training. Doordat hij een paar keer in zijn snelle ronde werd gehinderd en aan het einde van de sessie zijn tijd door een rode vlagsituatie niet kon verbeteren, bleef de inwoner uit Lelystad op deze positie steken.

Na de ijzersterke kwalificatie van vrijdag zakte het Mi-Jack Conquest Racing team op zaterdag terug in de startopstelling voor de race van zondag. Zwolsman moest de ochtendtraining bijna in zijn geheel aan zich voorbij laten gaan door mechanische problemen. Vanwege een olielekkage werd voor aanvang van de afsluitende kwalificatie de motor vervangen. In deze afsluitende kwalificatie beperkte hij het verlies tot één positie en eindigde op de tiende plaats. Zijn Canadese teamgenoot Andrew Ranger werd net als in Houston (Texas) door Zwolsman in de laatste kwalificatie verslagen, daardoor het onderlinge kwalificatieduel op 2-1 in het voordeel van Zwolsman staat. De warming-up vond onder de koelste omstandigheden waarin dit weekend werd gereden plaats. Dit kwam doordat men al om 9.00 uur plaatselijke tijd van start ging, waarna het kwik in de thermometer gedurende de training al vlug steeg. Zwolsman was vrijwel de gehele training tussen de posities zeven en tien terug te vinden, maar zakte in de slotminuten net buiten de top tien.

De 26-jarige coureur verloor bij zijn start van de race een positie aan Andrew Ranger, waarna hij lange tijd in een grote groep achter Will Power aan reed. Bij de herstart van de race schoot Zwolsman kortstondig van de baan en verloor veel posities. Na een inhaalrace vocht hij zich terug naar de tiende positie, waar de rijder met wagennummer 34 op leek te finishten, totdat Will Power met een gewaagde actie Zwolsman voorbij probeerde te gaan. Beide coureurs moesten over het gras in bocht één en verloren beiden een positie aan Junqueira, die achter het vechtende duo reed. De tweede poging die Power vervolgens waagde, eindigde wederom voor de Australiër op het gras, waarna hij uiteindelijk pas tijdens de derde poging zijn voormalig teamgenoot van Team Australia wist te passeren. Zwolsman eindigde in deze enerverende race over 76 ronden uiteindelijk met zijn Conquest Lola op de twaalfde plaats. Met dit resultaat was hij tevens de beste Benelux-rijder.

CHARLES ZWOLSMAN: "Ik ben redelijk tevreden over het weekend. We hadden een perfecte strategie voor handen en bespaarde brandstof om later de pitstop te maken, maar toen kwam er een neutralisatie. Bij de herstart maakte een andere deelnemer voor me een fout, waardoor ik op het gras werd gedwongen. Gelukkig wist ik me snel weer naar voren te knokken en had onderweg veel boeiende duels met Power. Tijdens mijn laatste stint was mijn wagen minder goed en eindigde ik als twaalfde. Ik heb in ieder geval veel plezier beleefd aan de gevechten met de andere deelnemers. Ik hoop deze lijn over twee weken op Milwaukee te kunnen doortrekken!"

De volgende wedstrijd (ronde 04) om de Champ Car World Series zal op 03-04 juni plaatsvinden op de ovalbaan van Milwaukee.

Resultaten Champ Car World Series, Monterrey, Mexico (zondag, 21 mei 2006):
01. Sebastien Bourdais, Newman/Haas, 1:39:50.252
02. Justin Wilson, RuSPORT, + 03.066

03. A.J. Allmendinger, RuSPORT, + 14.132

04. Paul Tracy, Forsythe Championship Racing, + 47.222
05. Alex Tagliani, Team Australia, + 57.778
12. CHARLES ZWOLSMAN, MI-JACK CONQUEST RACING, + 1 RONDE

Kampioenschapstand na drie races:

01. Sebastien Bourdais, Newman/Haas, 102 punten
02. Justin Wilson, RuSPORT, 77 punten

03. Mario Dominquez, Forsythe Championship Racing, 69 punten
04. Andrew Ranger, Mi-Jack Conquest Racing, 58 punten
05. Alex Tagliani, Team Australia, 56 punten
16. CHARLES ZWOLSMAN, MI-JACK CONQUEST RACING, 24 PUNTEN

Stand Rookie Cup na drie races:

01. Will Power, Team Australia, 40 punten

02. Jan Heylen, Dale Coyne Racing, 31 punten

03. Katherine Legge, PKV Racing, 29 punten

04. CHARLES ZWOLSMAN, MI-JACK CONQUEST RACING, 24 PUNTEN


05. Dan Clarke, CTE-HVM,24 punten

06. Antonio Pizzonia, Rocketsports, 11 punten

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report in samenwerking met Champcar.nl. Fotografie: USA LAT Photographic. Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen wij u graag naar Charles Zwolsman's officiële website www.charleszwolsman.com of u kunt contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com).

(This mail includes an attachment)
© 2006 All Rights Reserved - www.charleszwolsman.com