Nobel biocare

Niet iedereen is trots op bij het sporten verloren tanden

DA HOUTEN, Nederland, May 22 /PRNewswire/ --
Voor boksers gaat iedere wedstrijd weer gepaard met bloed, zweet en tranen. Als ze geluk hebben, kunnen ze met trots verkondigen dat ze zelfs een of meerdere keren nationaal kampioen zijn geworden. Ontbrekende tanden zijn voor hen een onderscheidingsteken voor betoonde moed, waaruit hun vechtlust spreekt: in de sportieve strijd verloren tanden.

Maar niet iedereen is trots op het verliezen van één of meerdere tanden als gevolg van een ongelukje bij het sporten. Voor mensen die dit bij het motorrijden, paardrijden, skeeleren of een andere sport gebeurt, betekent het vaak pijn, ongemak en een directe zelfbewustheid. Als hieraan niet voldoende aandacht wordt besteed, kan het zelfvertrouwen een deuk oplopen.

Voor het vervangen van ontbrekende tanden bestaan diverse traditionele methoden. Met metalen verbindingen kan bijvoorbeeld een brug op aangrenzende tanden worden bevestigd. Ook kan de brug met cement of een hechtingsmedium permanent op de aangrenzende tanden worden aangebracht; hiervoor moeten deze eerst worden beslepen, zodat de kunstmatige kroon past. Weliswaar verhelpen dergelijke oplossingen het probleem, maar geen van alle bieden ze de stabiliteit en natuurlijke schittering van echte tanden.

Het tijdens het sporten verliezen van een of meerdere tanden overkomt tegenwoordig miljoenen sportliefhebbers verspreid over de hele wereld. Velen van hen kiezen voor implantaten. In de esthetische tandheelkunde is het inmiddels mogelijk een ontbrekende tand, inclusief de wortel en witte kroon, te vervangen door een tandheelkundig implantaat met een volledig keramische kroon. Met deze combinatie wordt een echte tand met wortel nagebootst, waarmee mensen die bij het sporten tanden hebben verloren, weer van alle soorten voedsel kunnen genieten en hun actieve levensstijl kunnen hervatten. Nu is het mogelijk in slechts één tandartsbezoek implantaten en nieuwe, prachtige, functionerende tanden en/of kiezen aangemeten te krijgen. Het resultaat is de glimlach van een winnaar - en dat is precies wat de actieve sportliefhebber wil bereiken.

Nobel Biocare is één van de marktleiders op het gebied van moderne esthetische tandheelkunde en heeft voor patiënten de website www.nobelsmile.com gemaakt met algemene informatie over tandheelkundige implantaten en volledig keramische kronen. Hier kan eenieder terecht die op zoek is naar de optimale oplossing voor problemen als gevolg van ontbrekende tanden.

Nobel Biocare Benelux B.V.

Guido Van Den Berg
De Molen 23
NL-3994 DA Houten, The Netherlands
Telefon: +31-30-6354949
Telefax: +31-30-6354950