Politieberichten stad Utrecht, 12.30 uur

Utrecht, 22-05-2006

Auto-inbrekers aangehouden

DE MEERN De politie heeft zondagmiddag drie personen aangehouden voor het inbreken in een auto.

Omstreeks 17.05 uur kreeg de politie een melding van getuigen dat een aantal jongeren zich verdacht ophield tussen geparkeerde autos op de Germanicusweg. Op weg naar de locatie zagen agenten op de Heldammersingel drie jongens lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Bij het zien van de politie probeerden de jongens weg te rennen. Na een korte achtervolging werden de drie verdachten 13, 14 en 15 jaar oud afkomstig uit De Meern, Vleuten en IJsselstein op de Zijpenberg aangehouden.

Aangehouden voor inbraak school

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij ingebroken had in een school aan de Duurstedelaan.

Door een beveilingsbedrijf werd omstreeks 19.30 uur naar de politie gebeld. Men had een inbraakalarmmelding gekregen vanuit een school aan de Duurstedelaan. Ter plaatse trof de politie geen verdachte(n) meer aan. Wel werd een vernielde ruit aangetroffen. Eenmaal terug op het bureau kreeg de politie informatie over een mogelijke verdachte. Na onderzoek kon een 14-jarige jongen uit Utrecht in zijn woning worden aangehouden. De politie heeft het vermoedde dat de jongen waarschijnlijk meerdere inbraken op zijn naam heeft staan en zal verder onderzoek plegen.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van zondag 21 op maandag 22 mei heeft de politie op de Kanaalweg een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance werd een 34-jarige man uit Utrecht gecontroleerd op de Kanaalweg. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 650 ug/l uit. Het rijbewijs van de Utrechter werd ingenomen en uit onderzoek bleek dat hij een maand eerder ook al gepakt was met alcohol op. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd de man zonder rijbewijs naar huis gestuurd.