1e persbericht van maandag 22 mei 2006

Eindhoven, 22-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie vordert rijbewijs in van snelheidsduivel

Zondagmiddag is door de politie in Strijp een verkeerscontrole gehouden. In de Beukenlaan zijn twee bekeuringen zijn uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Elf bekeuringen zijn uitgedeeld voor het rijden met een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid is 121 km/u. Deze automobilist, een 23-jarige man uit Eindhoven, moest hiervoor zijn rijbewijs inleveren.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor lastig vallen ex-vrouw

Zondagavond rond 21.20 uur is in een horecazaak aan de Hortensiastraat een 40-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man viel in de zaak van zijn 27-jarige ex-vrouw zowel haar als de gasten lastig. Zij belde de politie die ter plaatse kwam en de man aanhield. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Eindhoven: Politie houdt inbreker aan

Zondagmiddag omstreeks 17.30 uur heeft de politie een 25-jarige man uit Eindhoven aangehouden, bij zijn woning in Tongelre. De man wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in een woning bij hem in de buurt. Dat werd gemeld bij de politie door een buurtbewoner. Hij is meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld.

Helmond: Inbraak uit woning

Maandagochtend tussen 00.15 uur en 02.45 uur is ingebroken in een woning aan de Eikendreef. Aan de achterzijde van de woning is een raam open gebroken waarna autosleutels zijn weggehaald. Er is een zilverkleurige Mercedes 200 slk met kenteken

76-JH-LZ weggenomen die naast de woning geparkeerd stond.

Veldhoven: Bromfietser gewond bij verkeersongeval

Zondagmiddag omstreeks 16.45 heeft een 39-jarige man uit Best op de Broekweg een ongeluk gehad met zijn bromfiets. De man wilde een auto die voor hem reed rechts inhalen. Daardoor reed hij tegen een paaltje en kwam hij ten val. Vermoedelijk had de bromfietser gedronken. Het slachtoffer is met inwendige bloedingen naar het ziekenhuis gebracht.

Bladel: Man aangehouden voor bedreiging vrouw

Zondagavond omstreeks 23.15 uur is een 27-jarige man uit Bladel aangehouden omdat hij zijn 35-jarige zus had geslagen in hun gezamenlijke woning. De man en vrouw kregen een woordenwisseling over geld, waarna de man zijn zus in het gezicht sloeg. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Gemert: Inbraak in bedrijfspand

Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend is in een winkel aan de Nieuwstraat ingebroken. Een deur aan de zijkant van het pand is opengebroken. Er is een kluis weggenomen met daarin enkele duizenden euros.

Someren: Dronken bestuurster aangehouden

Zondag omstreeks 17.40 uur is op de Kanaaldijk een 42-jarige vrouw uit Asten aangehouden. De vrouw zat dronken achter het stuur en reed slingerend op de weg waardoor ze bijna een aantal ongelukken veroorzaakte. Een 37-jarige man uit Roermond, die haar zo zag rijden, heeft bij een rood stoplicht de sleutels uit het contact gehaald. Hierop belde hij de politie. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau waar zij een bloedtest moest ondergaan omdat de ademanalyse mislukte. Ook is haar rijbewijs ingevorderd en is proces verbaal opgemaakt.