Provincie Groningen

van Nederland Gedeputeerde Calon opent grootste onshore windpark van Nederland 19 mei 2006

Gedeputeerde Marc Calon heeft vandaag op feestelijke wijze veertien windturbines binnen windpark Delfzijl-Zuid in werking gesteld. Samen met de zes windturbines die in 2005 al werden opgeleverd bedraagt het totale elektrisch vermogen van het windpark 40 MW. Windpark Delfzijl is hiermee het grootste onshore windpark van Nederland. Met de geplande realisatie van nog eens twaalf windturbines in 2006 zal de totale productie van het windpark ongeveer honderdzestig miljoen kWh per jaar bedragen. Hiermee kunnen 45.000 huishoudens van groene stroom worden voorzien.

Waarom windenergie?
De realisatie van Windpark Delfzijl-Zuid levert een aanzienlijke bijdrage aan de doelstellingen van de Provincie Groningen op het gebied van duurzame energie. Door het gebruik van de nieuwe generatie windturbines met een veel groter elektrisch vermogen en betere efficiency kan meer groene stroom worden gerealiseerd op een kleiner grondgebied. Dit betekent dat er minder windturbines nodig zijn om de ambitieuze doelstellingen van de overheid op het gebied van windenergie te realiseren. Twee belangrijke voordelen van windenergie zijn een afnemende afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en een klimaatneutrale opwekking van elektriciteit.

Synergie eventus duurzaam en Yard Capital
Eventus duurzaam heeft jarenlange ervaring als consultant en ontwikkelaar op het gebied van duurzame energie projecten en heeft reeds vele projecten gerealiseerd. eventus duurzaam participeert en investeert uitsluitend in duurzame energie projecten. Yard Capital is een investeringsmaatschappij gericht op de (duurzame) energiemarkt. Yard Capital financiert en structureert duurzame energieprojecten en participeert daarnaast met investeerders in windenergie-, biomassa- en biobrandstofprojecten.

De omvang van duurzame energieprojecten neemt toe en de financiële belangen van de projecten worden steeds groter. Een professionele aanpak met inbreng van de juiste expertise op relevante onderdelen is dan ook onontbeerlijk. De realisatie van Windpark Delfzijl-Zuid is het bewijs dat een dergelijke aanpak succesvol is.

Meer informatie
Meer informatie over Windpark Delfzijl-Zuid kunt u vinden op www.wpdelfzijlzuid.nl.

22 mei 2006