Nieuwe leden Raad van Toezicht Sanquin

Sanquin

Nieuwe leden Raad van Toezicht Sanquin

De Raad van Toezicht van de Stichting Sanquin Bloedvoorziening heeft twee nieuwe leden. Het zijn de heer mr. Jacques Schraven en mevrouw drs. Andree van Es.

Mr. J.H. Schraven (1942) heeft een lange, internationale carrière achter de rug bij Shell. Hij was vanaf 1997 president-directeur bij Shell Nederland B.V. Van 1999 tot 2005 was hij voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW. Drs. A. van Es (1953) is sinds 2002 voorzitter van GGZ Nederland. Daarvoor was zij werkzaam in de sector politiek en cultuur. Ze was lid van de Tweede Kamer voor de PSP en later voor Groen Links van 1981 tot 1990.

Schraven heeft op 16 mei de voorzittershamer overgenomen van Jhr.mr. H.A. van Karnebeek. Van Es volgt prof.mr.dr. C.J.J.M. Stolker op. Van Karnebeek en Stolker traden beiden reglementair af.

Sanquin
Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patiënten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen.

////////////////////////////////////////