AutoRai

Onbegrensd plezier met de Citroën C-Buggy

(5/22/2006)
Citroën heeft tijdens de 2006 Motorshow in Madrid de C-Buggy onthuld; een nieuwe vrijetijds supermini. De C-Buggy vertegenwoordigt de visie van Citroën, dat van een kleine terreinwagen met een sterke persoonlijkheid. Een auto die geen concessies doet, maar de nadruk legt op prestaties, modern ontwerp en milieu. Met zijn originele architectuur verenigt de C-Buggy de prestaties van het chassis en de motor met een strakke, vloeiende belijning.
C-Buggy is het vrolijke broertje van de C-Airplay; een auto met een duidelijke overeenkomst in vorm. De C-Airplay die vorig jaar op de Motorshow in Bologna werd gepresenteerd is een handige en gebruikersvriendelijke stadsauto, terwijl de C-Buggy een auto is voor mensen die vrijheid en avontuur zoeken.

Op zoek naar nieuwe sensaties van ruimte en vrijheid De architectuur van deze tweezitter is open; de afwezigheid van een dak en voorruit versterkt het gevoel van totale vrijheid. De inzittenden zijn in direct contact met de lucht en elementen zonder dat het zicht belemmerd wordt.

Eerder dan conventionele/traditionele deuren biedt de C-Buggy brede openingen aan beide kanten. Doel hiervan is om de inzittenden in direct contact met de grond te brengen, zodat zij de karaktereigenschappen van de auto beter kunnen aanvoelen. Bovendien vergemakkelijken de uitsparingen toegang aan boord.

Essentiële rij-informatie wordt in het gezichtsveld van de bestuurder geplaatst met vaste centrale bediening op het stuur. Het modern ontworpen instrumentenpaneel groepeert de snelheidsmeter, toerenteller, brandstofmeter en controlelampjes.

Een digitale stereo-installatie bevindt zich aan de voorzijde van de versnellingspook en wordt verbonden met luidsprekers die onder het dashboard zijn geplaatst. De stereo-installatie is voorzien van Bluetooth-technologie; hiermee kunnen inzittenden zowel in als buiten de auto naar muziek luisteren.

Een design dat speelt met materialen en contrasten Hoewel de onbehandelde metaalcarrosserie aan het glanzende schild van een insect doet denken, is de cabine, hoewel minimalistisch, verbazingwekkend licht, weelderig en functioneel. De gele cockpit, met robuust leer op het dashboard, de zijpanelen en de stoelen, is in overeenstemming met de metallic kleur van de carrosserie.

Compact en rond, is de C-Buggy zowel krachtig als geruststellend, dynamisch en sympathiek. En creëert saamhorigheid tussen mens en machine, ten voordele van de bestuurder.

Een auto zonder grenzen
Ontworpen op een modulair chassis met vierwielaandrijving en een gelimiteerd slipdifferentieel is de C-Buggy een echte terreinauto die zowel snel als krachtig is. Uitgerust met een 1.6l benzinemotor die 155 pk ontwikkelt bij 8.000 t/min en 17-inch wielen kan de C-Buggy ieder terrein aan. Gezien zijn geringe gewicht van 850 kg kan de C-Buggy optimaal gebruik maken van zijn vierwielaandrijving. Deze futuristische alleskunner is dé essentiële partner voor iedereen die op zoek is naar vrijheid.

De ideale partner voor verkenning en avontuur
Ondanks zijn avontuurlijke karakter biedt de C-Buggy een ongekend hoog niveau aan veiligheid voor de inzittenden. De twee stoelen worden omlijst door airbags en een veiligheidsboog welke samen met de handvatten en robuuste carrosserie de veiligheid maximaal weten te waarborgen, ongeacht de gebruikersdoeleinden. Aan de bovenkant van het dashboard is bovendien een kompas geplaatst welke duidelijk zichtbaar is voor de bestuurder.

C-Buggy is ook praktisch en functioneel; bij de uitsparing voor de voeten zit een plug waardoor water gemakkelijk weg kan lopen. De matten zorgen voor grip en vereenvoudigen het schoonmaken van de schoenzolen. De bagageruimte achter in de auto biedt voldoende ruimte om materieel in op te bergen.

Technische gegevens
Afmetingen
Lengte: 3.45 m
Breedte: 1.91 m
Hoogte: 1.34 m
Wielbasis: 2.24 m

Rijklaar gewicht: 850 kg

1.6i benzinemotor die 155 pk ontwikkelt bij 8.000 t/min Permanent vierwielaandrijving en gelimiteerd slipdifferentieel 5-traps versnellingsbak met achteruitversnelling.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster