KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

24-5-2006

Basiswerk in uitvoering!

Samen met 2 andere natte bonden, de kanobond NKB en de roeibond KNRB is het Watersportverbond druk bezig om te bouwen aan continuïteit. Samen proberen we nieuwe jeugdigen het water op te krijgen met een aantal gezamenlijke activiteiten.

Zo hebben we samen meegedaan met de Nationale Sportweek rond Pasen. Activiteiten waren toen o.a. een Kick-Off op de Dam (met simulatoren), de Dag van de Watersport op de Bosbaan (jaja, ook met zeilboten) en een beurs in Zeeland.

Ook zijn er al een aantal watersportclinics geweest voor docenten en scholieren en worden er nog meerdere schoolwatersportdagen
georganiseerd waarbij de leerlingen kunnen zeilen en/of kanoën, surfen en/of roeien.

En op 2 juni doen we mee met de Mission Olympic, de finale van de scholenkampioenschappen voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Daar wordt dan ook gezeild, gesurft en gekanood. De roeiers hebben op dezelfde dag al een zeer druk bezocht school roeikampioenschap.

Om de jeugd die enthousiast is geworden en verder wil met één van de watersporten, te kunnen doorverwijzen naar aangesloten verenigingen zijn we tevens een gezamenlijke website gestart:
www.ikwilwatersporten.nl
Op die site kunnen ze wat meer info vinden over hun favoriete
watersport en moet het straks ook mogelijk zijn om een vereniging in de buurt te vinden die jeugdvriendelijk is, CWO opleidingen aanbiedt en ook open staat voor instroom van nieuwe watersporters.

Verenigingen die vermeld willen worden via die site kunnen zich melden bij Christoffel van Hees op het kantoor van het Watersportverbond.

Internetadres: www.ikwilwatersporten.nl
E-mailadres:christoffel.vanhees@watersportverbond.nl