Gemeente Heemskerk


Monday, 22 May 2006

Wethouder trapt Fietsroute af

HEEMSKERK - Wethouder Mieke Baltus presenteerde zaterdag 20 mei het eerste exemplaar van de 'Heemskerkse Fietsroute'. De regenbuien hadden gelukkig de echte fietsers niet afgeschrikt. Er waren ondanks het weer flink wat mensen die meefietsten.

De route die zaterdag 20 mei na de doop van het boekje werd gefietst nam ongeveer een half uur in beslag. Begin- en eindpunt waren het Plankier. Alle deelnemers kregen een sportdrankje, de fietsroute en een kleine attentie aan het einde van de rit.

Het fietsgidsje is vanaf vandaag gratis af te halen bij het gemeentehuis en is een verbeterde herdruk in kleur van een routebeschrijving die al enige tijd niet meer leverbaar is. De fietsroute is 33 km lang en voert langs de grenzen van Heemskerk. Het is dan ook letterlijk een 'rondje Heemskerk'. Deze tocht werd in eerste instantie uitgezet door de Historische Kring Heemskerk bij gelegenheid van het tienjarig bestaan. De herdruk is tot stand gekomen op verzoek van veel inwoners. De routebeschrijving gaat in op de historie van Heemskerk, de ontstaansgeschiedenis van de grenzen en bezienswaardigheden onderweg.

---