Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Winnaar naar internationaal toernooi in Marrakech

Landelijk Royal Air Maroc voetbaltoernooi groot succes

Amsterdam, mei 2006 - De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc heeft afgelopen week in Amsterdam een groot voetbaltoernooi voor Marokkaanse jongeren georganiseerd. De winnaar, het team Maroc Stars uit Noord Holland, gaat van 30 mei tot 4 juni deelnemen aan het Royal Air Maroc Youth Soccer Tournament in Marrakech in Marokko.

Grote inzet
Aan het Nederlandse toernooi op het sportpark Riekerhaven in Amsterdam namen zestien teams deel van jeugdige Marokkaanse voetballers uit alle grote steden in Nederland. Bijna 1000 toeschouwers zagen hoe het team uit Noord Holland zich met grote inzet voor het internationale toernooi in Marokko wist te plaatsen. Het Royal Air Maroc Youth Soccer Tournament in Nederland werd voor de vijfde keer georganiseerd door Royal Air Maroc Netherlands als aanloop naar het internationale toernooi in Marokko. Aan het internationale toernooi in Marrakech nemen nog twaalf andere landen deel: België, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk, Italië, Portugal, Tunesië, Saudi Arabië, Senegal, de Verenigde Staten en Canada.

Dichter bij klanten
Volgens een woordvoerder van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij in Amsterdam wil Royal Air Maroc zo vooral dichter bij zijn klanten te komen staan. Bovendien hoopt Royal Air Maroc dat de Marokaanse jongeren in Nederland hun land door nieuwe en nauwere contacten zo beter leren kennen. De woordvoerder van Royal Air Maroc: ,,De oudere Marokkanen die in Nederland wonen en werken gaan natuurlijk door hun familiebanden wel naar Marokko met vakantie, maar in het algemeen alleen naar het deel waar de familie woont of oorspronkelijk vandaan komt. Wij hopen dat de jeugd zo ook meer interesse voor Marokko als veelzijdige vakantiebestemming krijgt.''

Royal Air Maroc is de nationale luchtvaartmaatschappij van Marokko en beschikt over een moderne vloot, waaronder toestellen van het type Boeing 737-800 en 737-400 en Airbus 321-200, die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, comfort en betrouwbaarheid. Sinds het eerste kwartaal van 2006 zijn er een nieuwe Boeing 767 en een Boeing 737-700 aan de vloot toegevoegd. Informatie over de dienstregeling is te vinden op www.royalairmaroc.com .