Gemeente Noord-Beveland

Ingezonden brief burgemeester C.J. van Liere
Datum: 22/05/2006 Auteur: C.J. van Liere Bron: Staf

Hoge bomen vangen veel wind!

Helaas heb ik de afgelopen dagen aan de lijve ondervonden hoe het is als leden van een vertrouwenscommissie de regels van vertrouwen schenden. Ik hecht er zelf aan die regels wel in ere te houden en zal daarom verder niet ingaan op mijn ervaringen en/of beleving van de sollicitatieprocedure. Dát past volgens mij bij de moraal, die politici én burgemeesters dienen te hebben! Waarom dan toch deze brief?
Allereerst wil ik alle raadsleden, die ooit in Vertrouwenscommissies zitting namen of nemen, met klem vragen voor honderd procent zorgvuldigheid en discretie aan de dag te leggen. Zaken die in vertrouwen naar voren komen in zon commissie, kunnen veel schade aanbrengen aan mensen als ze onder de verkeerde omstandigheden naar buiten worden gebracht. Zeker als het onwaarheden betreft; laster waartegen het moeilijk verdedigen is, maar die je als mens ernstig kunnen beschadigen. Meer, véél meer dan je lief is! Behalve dit dringende verzoek heb ik een tweede belangrijke reden om deze brief te schrijven. Ik ben enorm geraakt door de reacties van mensen, die mij soms wel, soms niet kennen èn die mij op soms heel indringende wijze- een hart onder de riem staken. Dit geeft een diep en positief gevoel, waarvoor ik ontzettend dankbaar ben. Ook de verklaringen naar de pers van de zijde van de Commissaris der Koningin van Zeeland, van de Raad van Noord-Beveland en van het College van mijn gemeente doen mij goed, evenals de getoonde sympathie van collega-burgemeesters, het voormalig College van Noord-Beveland, gemeenteraadsleden van mijn vorige gemeenten Bruinisse, Putte en Sluis-Aardenburg en de vertegenwoordigers van de ruim 60 besturen waarin ik in mijn maatschappelijke bestaan zitting heb gehad, stemmen mij eveneens erg dankbaar.
Het woei de afgelopen dagen met andere woorden erg hard, maar met een rotsvast vertrouwen in mijzelf en de wetenschap dat al deze mensen mij steunen, sta ik fier overeind.

Cees J. van Liere, burgemeester van Noord-Beveland