AutoRai

Derde Bezorg een Lachdag voor chronisch zieke kinderen groot succes

(5/22/2006)
Op zondag 21 mei organiseerden de zes officiële Porsche-clubs in samenwerking met de Stichting Tante Lenie en Pon Porsche Import de derde Bezorg een Lachdag. Het doel daarvan was om ernstig/chronisch zieke kinderen de dag van hun leven te bezorgen door ze mee te laten rijden met een droomwagen. Zo kregen in totaal 160 kinderen voor één dag hun eigen Porsche.
De derde Bezorg een Lachdag was net als de voorgaande edities bedoeld voor kinderen tussen de 8-16 jaar die ernstig ziek zijn en daarom veel tijd in het ziekenhuis doorbrengen. Om deze kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen, bundelden de zes officiële Porsche clubs van Nederland, Pon Porsche import en de Stichting Tante Lenie hun krachten. De clubs zorgden voor de autoâs en âTante Lenieâ (gespecialiseerd in het verzorgen van verwenvakanties voor gezinnen met ernstig zieke kinderen) wist feilloos de weg te vinden naar diverse kinderen in diverse ziekenhuizen. Uiteindelijk kregen ruim 160 kinderen zo een eigen Porsche toebedeeld.

Droomdag in een droomauto: vét cool!
Vanwege het grote aantal deelnemers en een optimale geografische spreiding waren er twee âopstapplaatsenâ: Porsche Wittebrug in Den Haag en het recentelijk geopende Porsche Centrum Gelderland in Heteren. Vanuit beide plaatsen vertrok een indrukwekkende stoet Porsches voor een toerrit, die eindigde bij Pon Porsche Import in Leusden. Daar konden alle deelnemers genieten van diverse vrolijke activiteiten en een lunch. Dat betekende echter niet dat de kinderen al afscheid hoefden te nemen van âhunâ Porsche inclusief privéchauffeur, want later op de dag vertrok de karavaan naar de luchtbasis Soesterberg, waar onder meer een bezoek aan het luchtvaartmuseum op het programma stond.

De derde Bezorg een Lachdag deed zijn naam eer aan: bij alle kinderen stond gedurende de hele dag een grijns van oor tot oor op het gezicht. En na afloop was dit de meest gehoorde reactie: âVét Cool!â

Vrijwilligers
De Bezorg een Lachdag dreef voor het belangrijkste deel op de vrijwillige inzet van Porsche clubleden en de Stichting Tante Lenie. Daarnaast werd het evenement gesponsord door deze bedrijven: Continental Banden Groep, Crea & Artiva, Insight, Besseling Transport, De Duizendpoot, Porsche Centrum Gelderland, Porsche Centrum Leusden en Porsche Wittebrug in Den Haag.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster