Mei 2006

Royal Tour door de residentie voor Haagse expats Waar komt het Haagsche Hopje vandaan? En wat heeft de ooievaar met Den Haag te maken? Allemaal vragen die worden beantwoord tijdens de Royal Tour, een drie uur durende stadsrondrit door de residentie onder leiding van een ervaren gids. Speciaal voor de grote groep expats in Den Haag, hebben Den Haag Marketing & Events en The Hague Hospitality Center deze tour vrijdag eenmalig gratis en exclusief voor expats georganiseerd. Met succes.
Kersverse wethouder en loco-burgemeester Sander Dekker heette de ruim 30 expats die graag meer wilden weten over de stad welkom. In zijn toespraak benadrukte hij het internationale karakter van de stad.

Recht en vrede
"Den Haag is een stad van recht en vrede, en wordt mede gevormd door de vele internationale instellingen die ze rijk is. Daarom organiseren wij deze Royal Tour graag als blijk van waardering voor expats, omdat zij een belangrijk onderdeel van de residentie vormen".

Mondain en historisch
Na de toespraak begon de tour met een bezoek aan het jubilerende Panorama Mesdag om vervolgens naar Scheveningen te vertrekken. Daar maakte men kennis met zowel het mondaine Scheveningen als het historische vissersdorp.

Baron Hop
Op het Lange Voorhout waar, in de 18e eeuw baron Hop woonde, werd de bekende bonbon, het Haags Hopje, uitgedeeld om vervolgens naar Huis ten Bosch te vertrekken, de residentie van Hare Majesteit. Vandaar ging de tour terug naar het centrum van Den Haag om, haast vanzelfsprekend, te eindigen met een bezoek aan de Ridderzaal, hét middelpunt van het staatkundige leven in Nederland. De geslaagde dag werd afgesloten met een informele borrel in The Hague Hospitality Center.

Praktische informatie
De Royal Tour is uiteraard ook voor niet-expats te beleven. De opstapplaatsen zijn VVV Den Haag (vertrek om 13.00 uur) en VVV Scheveningen (vertrek om 13.20 uur). De Royal Tour rijdt tot en met 25 september iedere donderdag, vrijdag en zaterdag. Ook dit jaar rijdt de Royal Tour extra in oktober en november op zaterdag.

Reserveren
De prijs bedraagt EUR 27,50 p.p. Wegens een verbouwing is de Ridderzaal in delen van de looptijd van de Royal Tour gesloten, een bezoek komt dan te vervallen en de prijs is EUR 24,50 p.p. Reserveringskosten: telefonisch EUR 1,50 per boeking. Vooraf reserveren wordt aanbevolen; van maandag tot en met vrijdag 09.00-17.00 uur, afdeling Reserveringen, 070-338.58.15 of on-line www.denhaag.com.