ABN AMRO

Amsterdam, 22 mei 2006

ABN AMRO opent lounge op Schiphol

De ABN AMRO-lounge op Schiphol is officieel geopend. Jan Peter Schmittmann, directievoorzitter van ABN AMRO Nederland, die de opening verrichtte: 'De nieuwe lounge past in het concept waarbij ABN AMRO huisbank wil zijn voor al haar klanten, dus ook de zakelijke reiziger. Op Schiphol passen we dit toe door onze dienstverlening op de reiziger af te stemmen, waarbij snelheid en een persoonlijke benadering voorop staan.'

De lounge heeft een open en moderne uitstraling zoals ABN AMRO dat ook in de rest van Nederland toepast. Klanten van de bank kunnen er op een aangename manier verblijven tot aan het vertrek van hun vliegtuig. Ook is het mogelijk bankzaken te regelen of om voor een vlucht te vergaderen in de daarvoor speciale vergaderruimte. Zo is het mogelijk te bankieren via internet of een reisverzekering af te sluiten. De lounge bevindt zich in het gebied achter de paspoortcontrole, op de tweede etage van de Holland Boulevard.

De lounge is afgestemd op de behoefte van de Preferred Banking-relaties van de bank (een vrij belegbaar vermogen vanaf EUR 50.000,- en/of een maandelijks netto gezinsinkomen van EUR 5000,-). ABN AMRO heeft het concept Preferred Banking eind 2004 geïntroduceerd. Kern ervan is de persoonlijke benadering en de directe toegang tot specialistische kennis. Inmiddels zijn zo'n 70 kantoren verspreid over het land uitgerust met een Preferred Banking Lounge vergelijkbaar aan die op Schiphol.

ABN AMRO is sinds 1957 gevestigd op Amsterdam Airport Schiphol. De dienstverlening beperkte zich destijds tot het wisselen van geld. Inmiddels is ABN AMRO op negen locaties op Schiphol gevestigd en is de dienstverlening verveelvoudigd en uitgebreid. Zo biedt de bank sinds eind jaren zeventig reis- en bagageverzekeringen. In de loop der jaren zijn daar de Travel Money Service (via internet bestellen van vreemde valuta en reischeques), de dollar-geldautomaat en de stand by service bijgekomen, waarbij passen en legitimatiebewijzen worden geregistreerd zodat bij verlies of diefstal van de portemonnee een telefoontje voldoende is.

Perscontacten: 020-6288900

Bron: Amsterdam Airport Schiphol

ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting
(HQ 9140)
Postbus 283
1000 EA Amsterdam

Telefoon: 020 628 89 00
Buiten kantoortijden:
020 629 80 00
Fax: 020 629 54 86


Copyright © 1998-2006 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.