Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Voetgangers aangereden op busstation, twee gewonden
Publicatiedatum: 22-5-2006 15:26:50

Arnhem - Op het busstation aan het Stationsplein in Arnhem zijn zondagmiddag drie voetgangers aangereden door een gelede bus. Twee personen liepen daarbij verwondingen op. Beide slachtoffers, een 65-jarige man en een 73-jarige vrouw en afkomstig uit Arnhem, waren niet ernstig gewond geraakt: de man had vermoedelijk enkele gekneusde ribben; de vrouw had een gebroken pols opgelopen. De derde voetganger, een 36-jarige vrouw, was met de schrik vrij gekomen.

Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over vijf toen een gelede bus wegreed vanaf het busstation. Op het busperron stonden nog enkele voetgangers te wachten. Een 36-jarige Arnhemse vrouw werd door de uitzwenkende achterzijde van de bus geraakt en viel tegen de beide slachtoffers aan die op hun beurt omvielen. De 36-jarige Arnhemse was zelf ongedeerd gebleven. De chauffeur van de bus had van het ongeval niets gemerkt, hij is later via de verkeersleiding op de hoogte gesteld. De beide slachtoffers hoefden niet te worden opgenomen in het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rotterdammers opgepakt na diefstallen

Publicatiedatum: 22-5-2006 15:23:11

Arnhem - Twee Rotterdammers van vijftien en zeventien jaar zijn zondag door de politie van Arnhem aangehouden op verdenking van diefstal. De twee worden er van verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd in een schoolgebouw in Arnhem. Daar was een bijeenkomst georganiseerd met meerdere studenten uit het hele land. In de loop van de avond werd door enkele gasten ontdekt dat er spullen waren verdwenen, waaronder mobiele telefoons. Meden aan de hand van getuigenverklaringen kwam de verdenking te liggen bij de beide jongens uit Rotterdam. Ze werden in de loop van zondagmiddag aangehouden in de school en zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Door de politie zijn enkele aangiftes opgenomen van studenten die hun spullen kwijt bleken te zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongens overlopen bij inbraak en aangehouden

Publicatiedatum: 22-5-2006 15:22:43

Ellecom - Een 32-jarige man uit Huissen heeft zondagmiddag aan de Selsweg in Ellecom twee jongen overlopen bij een inbraak in een woning. Beide knapen, zestien en zeventien jaar en afkomstig uit Ellecom, zijn door de politie aangehouden. De Huissenaar, eigenaar van het pand, werd door getuigen gewezen op twee knapen die rond het pand waren gezien. Kort daarop zag hij twee jongens uit de tuin wegrennen. Een van hen wist hij in de kraag te vatten en aan de politie over te dragen. De ander werd even later na een onderzoek in de omgeving aangetroffen en aangehouden. In het bewuste pand bleek te zijn ingebroken. Door de Huissenaar is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer aangehouden na diefstal vanaf bouw

Publicatiedatum: 22-5-2006 15:21:55

Arnhem - De politie heeft zondagavond een 42-jarige Arnhemmer aangehouden wegens diefstal. De man wordt ervan verdacht vanaf een bouwplaats in de wijk Het Broek in zijn woonplaats diefstal te hebben gepleegd van bouwmaterialen. Een getuige had de diefstal gezien en gemeld bij de politie. Bij onderzoek kwam de verdenking op de 42-jarige Arnhemmer te liggen. Bij de man thuis werden enkele bouwmaterialen aangetroffen, waarop de man werd aangehouden. De Arnhemmer is later na verhoor weer vrijgelaten en had toegegeven het bouwmateriaal te hebben weggenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dronken automobilist gepakt na doorrijden na ongeval
Publicatiedatum: 22-5-2006 15:21:14

Arnhem - Een 51-jarige Arnhemse automobilist is zondagavond door de politie opgepakt nadat hij zou zijn doorgereden na een aanrijding op de Verlengde Hoflaan in zijn woonplaats. De man bleek ook flink onder invloed van alcohol. Bij de aanrijding was niemand gewond geraakt.

Omstreeks kwart over negen botste de Arnhemmer op de Verlengde Hoflaan tegen een geparkeerde auto. De eigenaar, een 43-jarige vrouw, zag de aanrijding gebeuren en waarschuwde de politie. Ook het kenteken van de auto van de Arnhemmer werd doorgegeven aangezien de man wegreed zonder zich bekend te maken. In een café in de wijk Plattenburg werd de Arnhemmer aangetroffen. De auto, waarmee hij had gereden bleek voor de deur te staan. Bij de Arnhemmer werd later een alcoholpromillage gemeten van 2,38. Dat is ruim vierenhalf keer de toegestane hoeveelheid. De man bleek evenmin een rijbewijs te hebben. Tegen de Arnhemmer is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Weer rijbewijs ingevorderd op Eldenseweg

Publicatiedatum: 22-5-2006 15:20:26

Arnhem - Op de Eldenseweg in Arnhem heeft de politie zondag wederom het rijbewijs ingevorderd van een automobilist in verband met een forse snelheidsovertredingen. Een motoragent van het verkeershandhavingsteam controleerde in de avonduren met behulp van de Lasergun en betrapte een 35-jarige Arnhemmer, die met een snelheid van 135 km/u reed. Op de Eldenseweg mag maximaal 70 km/u gereden worden. Zaterdag had de politie op de Eldenseweg vijf rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die daar te hard hadden gereden. Hoogst gemeten snelheid was toen 139 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---