Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

22 mei 2006

Borculo - Automobilist botst tegen boom

Een 44-jarige automobilist uit Beltrum is zondagmiddag (21/05) op de Beltrumseweg door nog onbekende oorzaak tegen een boom gebotst. De man reed rond 16.15 uur in een flauwe bocht tegen een boom. Hij raakte aan een oog en aan een hand gewond. Een ambulance vervoerde het slachtoffer naar het streekziekenhuis in Winterswijk. Omdat de man onder invloed van alcohol was liet de politie in het ziekenhuis een bloedproef afnemen. Bovendien vorderde de politie zijn rijbewijs in.

Doetinchem - Automobilist onder invloed

De politie heeft zondagavond (21/05) op de A18 een 42-jarige automobilist uit België aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie zag rond 19.55 uur de man rijden. Hij viel op door zijn rijgedrag. De politie hield hem aan en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,9. De politie vorderde zijn rijbewijs in en maakte proces-verbaal op.

Eibergen - Aanhanger met aggregaat gestolen

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (21/05) vanaf een bedrijfsterrein aan de Mors een aanhanger met daarop een aggregaat gestolen. De daders knipten het hek van het terrein en het slot van de aanhanger door en namen de combinatie met een waarde van circa 14.000 euro mee. De eigenaar ontdekte zondagmorgen vroeg rond 01.15 uur de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.

Gendringen - Man ingesloten na mishandeling en bedreiging

Een 20-jarige man uit Gendringen is zondagavond (21/05) door de politie in zijn woonplaats aangehouden. Hij zou nabij de Guido Gezellestraat een 13-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld en met de dood bedreigd. Na een paar opmerkingen over en weer sloeg de verdachte de jongen tegen zijn hoofd, armen en rug. Het slachtoffer vluchtte, achterna gezeten door de verdachte, zijn ouderlijk huis binnen. De gealarmeerde politie hield de verdachte in de omgeving aan en werd voor nader onderzoek ingesloten.

Breedenbroek - Automobilist rijdt op mannen in

Een nog onbekende automobilist in een blauwe Mercedes is zondagavond op een parkeerplaats aan de Terborgseweg op twee mannen (51 en 52 jaar) uit Dinxperlo ingereden. De mannen liepen op de parkeerplaats toen rond 20.30 uur de auto met hoge snelheid de parkeerplaats opreed, met piepende remmen draaide en duidelijk op de mannen inreed. Beiden sprongen net op tijd de struiken in. Zij deden aangifte bij de politie die een onderzoek instelt naar de bestuurder.

Doetinchem - Wildplasser gepakt

De politie heeft zondagavond (21/05) een 15-jarige wildplasser uit Harreveld aangehouden. De jongen had eerder, met nog twee jongens, rond 20.50 uur tegen een winkel aan de Terborgseweg geplast. De 31-jarige eigenaar zag dat de urine via de voordeur de gang inliep. Hij maakte een opmerking tegen de jongens die hem een grote mond gaven. Hierop ging de eigenaar achter het drietal aan en wist de tas van de 15-jarige jongen uit Harreveld te pakken. De eigenaar bracht de tas naar het politiebureau. De politie sprak de jongen later op zijn gedrag aan die een gepaste straf zal krijgen.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --