Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

22 mei 2006

Zutphen - Twee personen licht gewond

Een 25-jarige automobilist uit Oldebroek kwam in botsing met een 35-jarige automobilist uit Warnsveld op de kruising Den Elterweg en Kleine Omlegging. Het ongeval gebeurde op zondag (21-05) rond 10.10 uur. De automobilisten kwamen elkaar tegemoet en hadden groen licht voor rechtdoor. De Oldebroeker ontdekte op de kruising dat hij links af moest slaan en voegde meteen daad bij woord zonder op het overige verkeer te letten. De Warnsvelder en zijn 33-jarige vrouwelijke passagier werden met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht voor nader onderzoek. Beide auto's raakten beschadigd.

Zutphen - Inbraak woning

In een woning aan de Spittaalderkamp werd op zondagmorgen (21-05) ingebroken. De achterdeur werd geforceerd. De woning werd doorzocht. Een kluis met geld en sieraden werd meegenomen.

Laren - Inbraak woning

In een woning aan de Exelseweg werd op zondagmiddag (21-05) ingebroken. Via het platte dak kwam men bij de deur van de studeerkamer op de eerste verdieping. Het hele pand werd doorzocht. Ontvreemd werden een laptop en een digitale camera.

Zutphen - Babbeltruc

Een onbekende man heeft op zondagavond (21-05) minimaal 5 oudere inwoners van Zupthen in en rond Polsbroek bezocht om geld los te praten. De man belde aan en liep vervolgens brutaalweg de woning binnen. Hij gebruikte verschillende smoezen om geld los te praten, oa dat zijn vrouw of een familielid van de bewoonster een ongeluk had gehad en dringend geld nodig had om de schade af te handelen cq of hij even gebruik mocht maken van de telefoon want hij kon zijn winkel (in de nabijheid van de woning) niet in omdat hij geen sleutel bij zich had. Eén bewoonster gaf de man een geldbedrag. De man zag kans meer geld van haar af te pakken en griste bij vertrek nog een gouden ketting van tafel. Een andere bewoonster gaf de man een klein bedrag omdat ze niet meer geld in huis had. Het signalement van de dader betreft: blanke man, 30-35 jaar, ongeveer 1.70 m, slank/volslank postuur, donker haar en kalend, net voorkomen, spraak ABN. Kleding: grijs T-shirt, geen jas. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Zutphen - Inbraak bedrijf

Aan de Hoge Balver (industrieterrein Revelhorst) werd er op zondagmorgen (21-05) ingebroken in een bedrijf. De voordeur van het pand werd opengebroken waarna het hele pand werd doorzocht. Op de bovenverdieping werd onder meer een kantoordeur geforceerd. Een kluis, inhoudende geld en sleutels, werd ontvreemd. Tijdens het vervoer van de kluis ontstond de nodige schade aan de trap en de vloer. EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Bert Top tel. 055 - 548 6058 ---- --