Rotterdam Airport

De Rotterdam Airport Jubileum Brommertoertocht

18.05.2006

Zaterdag 13 mei jongstleden vond de Rotterdam Airport klassieke bromfietstoertocht plaats. Klassieke bromfietsen zijn razend populair. De dag is daarom druk bezocht en niet alleen door senioren. De bromfietsklassieker vond plaats ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de luchthaven en had als thema: Rotterdam Airport 50 jaar transport.

De route stond zodoende geheel in het teken van de 50-jarige geschiedenis van Rotterdam Airport. De klassieke brommertocht startte bij museum Oud-Overschie om via historisch Delfshaven, richting Scheepvaartkwartier een rondje Noordereiland te maken.

De toertocht deed locaties aan die voor Rotterdam Airport van historisch belang zijn. Zo werd gepauzeerd bij de plek waar vliegtuigbouwer Koolhoven zijn eerste vlucht maakte van het oude vliegveld Waalhaven en kwamen de bromfietsers langs het vroegere Heliport, tussen Blaak en de Coolsingel.

Vervolgens werd op het jubilerende Rotterdam Airport de lunch gebruikt.

Ruim 50 oude brommers van diverse soorten betraden na de lunch het platform van Rotterdam Airport en reden, onder begeleiding van een volgauto van de Havendienst en twee crashtenders van de luchthavenbrandweer, op spectaculaire wijze over de start-landingsbaan.