Gemeente Deventer

Week 21, 22 mei 2006

Op de Worp worden woensdag 24 mei verkeerslichten ter hoogte van de spoorbrug geplaatst. Deze zogenoemde doseerinstallatie moet de hoeveelheid sluipverkeer over de Worp terug gaan dringen. Deze maatregel komt voort uit een verkeersplan dat 14 december 2005 is gepresenteerd aan de buurt.

Inmiddels is gestart met de voorbereidende werkzaamheden om de verkeerslichten te plaatsen. Volgens planning zal de installatie woensdag 24 mei in werking worden gesteld.

Aansluitend zal worden gestart met de werkzaamheden voor de overige verkeersmaatregelen; het verwijderen van twee verkeersdrempels (plateauâs) om geluid- en trillingshinder tegen te gaan, de realisatie van twee nieuwe versmallingen (ter compensatie van de verwijderde drempels) en de aanleg van fietsstroken ter verduidelijking van de positie van de fietser op de weg. Deze werkzaamheden nemen naar verwachting twee weken in beslag. De gemeente streeft er naar om de overlast zoveel mogelijk te beperken. In verband met de verwijdering van de verkeersplateauâs en asfalteringswerkzaamheden is afsluiting van de Worp gedurende een korte periode helaas onvermijdelijk.

Publicatiedatum: 22-5-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 22 mei 2006