Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Startdocument Onbeperkt leren gepresenteerd in Nieuwspoort
---

Op woensdag 17 mei heeft Drs. Fons Dingelstad, projectleider Vernieuwing zorgstructuren funderend onderwijs, namens Minister Van der Hoeven van het ministerie van OCW het Startdocument Onbeperkt leren in ontvangst genomen.

Het Startdocument is opgesteld door Handicap en Studie, CG-Raad en de NVS-NVL met steun van de Taskforce Handicap en Samenleving en het Nationaal Revalidatiefonds. Het schetst op een heldere manier de problemen die leerlingen met een beperking in het voortgezet onderwijs tegenkomen. In de praktijk blijkt namelijk dat scholen moeite hebben om onderwijs op maat te bieden, bovendien beschikken docenten vaak niet over voldoende vaardigheden om in te springen op de vraag van leerlingen met een beperking.

Het Startdocument Onbeperkt leren wil mensen de ogen openen voor de problemen die leerlingen met een beperking tegenkomen in het voortgezet onderwijs. In heldere en toegankelijke taal schetst het een beeld van de onderwijswerkelijkheid waarin deze leerlingen hun weg moeten vinden. Centraal in het Startdocument staan twaalf aanbevelingen die door een breed samengestelde expertgroep zijn gedaan. Vertegenwoordigers van scholen, ouderorganisaties, onderwijsbegeleiders en beleidsmakers geven aanbevelingen zowel voor scholen als op schooloverstijgend niveau. Alle scholen voor voortgezet onderwijs zullen het Startdocument binnenkort ontvangen, zodat zij zelf aan de slag kunnen met de aanbevelingen.

Wilt u informatie over dit document of wilt u het bestellen neemt u dan contact op met:
NVS-NVL
Mauritsstraat 100
3583 HW Utrecht
030 254 39 29
bureau@nvs-nvl.nl

(Geplaatst: 22 mei 2006)

---