Gemeente Grootegast


Samenscholings- en alcoholverbod in verband met de overlastproblematiek

Let op: Samenscholings- en alcoholverbod voor beide zijden van de Hoofdstraat vanaf de Rabobank tot en met het gemeentehuis, het hele marktplein, de hele "notoaristuun" en de omgeving bij Albert Heijn

Al sinds lange tijd heeft de gemeente Grootegast te maken met overlast van de jeugd. Op dit moment is er sprake van hinderlijk (overlastgevend) gedrag van de jeugd in het centrum van Grootegast ( globaal het gebied aan weerszijden van de Hoofdstraat vanaf de locatie Rabobank richting het marktplein tegenover het gemeentehuis). Ook zijn er de afgelopen maand incidenten geweest, waarbij sprake was van vandalismeschade (vernieling van bebording, bushokjes, beschadiging containers, graffity, intimidatie tegen individuen en andere vormen van overlast, waarbij de grenzen van het toelaatbare worden overschreden).
In verband hiermee maakt het college van Burgemeester en Wethouders gebruik van de bevoegdheid om een zogenoemd samenscholings- en alcoholverbod af te kondigen. Het gebied, waarvoor het samenscholings-en alcoholverbod zal gaan gelden is aanzienlijk verruimd, in die zin dat het gebied van het beoogde Centrumplan daarvan deel uitmaakt, het marktplein en het park Notoaristuun. Het college van Burgemeester en wethouders van maakt bekend dat ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2.1.1.1 en artikel 2.4.8. van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Grootegast met ingang van woensdag 24 mei 2006 een samenscholings-en alcoholverbod van kracht is geworden voor het aangegeven gebied aan weerszijden van de Hoofdstraat vanaf de locatie Rabobank richting het marktplein, het marktplein en het park de Notoaristuun. Deze maatregelen zijn nodig ter voorkoming van overlast, zoals zich dat in de afgelopen periode heeft voorgedaan. Op grond van het alcoholverbod is het verboden in dit aangewezen gebied, alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. Het gebied waarvoor het samenscholings- en alcoholverbod geldt is op een situatietekening aangegeven. Bij overtreding van genoemde bepalingen zal door de Regiopolitie Groningen tegen overtreders proces verbaal worden opgemaakt. Voor de goede orde wijzen wij op het feit dat het samenscholings- en alcoholverbod voor de parkeerplaats bij het winkelpand Albert Heijn, aan de Hoofdstraat te Grootegast, onverminderd van kracht blijft.
---

(c) Gemeente Grootegast