Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 22 mei 2006

Zaanstreek-Waterland, 22-05-2006

Drankrijders, inbreker meldt zich en illegalen.

Veel te snel

Watergang, zondag 21 mei 2006, 15:50 uur.

De politie heeft tijdens een verkeerscontrole het rijbewijs van een 42-jarige automobilist uit Purmerend ingevorderd na een snelheidsovertreding. Met de lasergun werd een snelheid van 107 km per uur gemeten terwijl op het weggedeelte ter hoogte van het Pontje Watergang een maximumsnelheid van 50 km per uur is toegestaan. 43 bestuurders kregen een bekeuring omdat zij te snel reden. Eén van hen bleek zonder rijbewijs te rijden want hij was vrijdag weliswaar geslaagd voor het rijexamen maar had nog niet zijn document aangevraagd. Twee automobilisten reden rond met plakfolie op de ramen en drie hadden hun gordel niet om. Een bestuurder maakte onterecht gebruik van de busstrook en een 22-jarige autopassagier uit Ilpendam werd bekeurd wegens belediging omdat hij de tegen een controlerend ambtenaar nadrukkelijk zijn middelvinger opstak. Alle bestuurders die aan de kant werden gezet deden een blaasproef. Niemand had (teveel) gedronken.

Inbreker meldt zich

Wormerveer, maandag 22 mei 2006, 00:15 uur.

Een 32-jarige man uit Alkmaar heeft zich bij de politie gemeld omdat hij wordt verdacht van diefstal van velgen bij een autoschadeherstelbedrijf aan de Witte Vlinderweg. Gewaarschuwde agenten troffen bij het bedrijf een auto aan met daarnaast een aantal velgen met banden die afkomstig bleken vanaf het bedrijfsterrein. De bestuurder van de auto werd niet aangetroffen maar na een telefoontje met de eigenaar van de auto kwam de verdachte zich melden. De auto werd in beslag genomen en de verdachte werd ingesloten. Er wordt nog onderzocht of de man met andere diefstallen in verband kan worden gebracht.

Drankrijders

Assendelft, zondag 21 mei 2006, 21:23 uur.

De politie heeft een 19-jarige automobilist uit Purmerend op de Zaandammerweg aangehouden wegens drankrijden. De beginnend bestuurder blies bij de test iets meer dan twee maal (0,41 promille) de voor hem toegestane hoeveelheid. Een 39-jarige vrouw uit Assendelft blies iets meer dan de toegestane hoeveelheid (0,59 promille). Zij werd na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod van één uur heengezonden.

In Zaandam blies bij een alcoholcontrole op de Nicolaasstraat een 53-jarige automobilist uit Haarlem ruim vier en een half maal de maximale hoeveelheid (2,33 promille). De man was na een eerste blaasproef aangehouden omdat hij een flinke alcoholindicatie blies. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en werd na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. In de vroege ochtend van 22 mei werd een beginnend bestuurder rijdend in zijn auto aangetroffen met drank op (0,39 promille). De 26-jarige man uit Diemen kreeg een rijverbod van twee uren en een proces-verbaal. Bij de controle werden er in totaal 47 bestuurders onderworpen aan een blaasproef. Een 32-jarige Amsterdammer werd op het Ankersmidplein aangehouden omdat hij met drank op reed. De man had ruim twee maal de toegestane hoeveelheid op (1,14 promille). Behalve een proces-verbaal en een rijverbod kreeg de verdachte een boete omdat hij door het rode licht was gereden.

Inbraak bedrijf

Purmerend, maandag 22 mei 2006, 09:22 uur.

De politie onderzoekt een inbraak in een kantoor van een bouwbedrijf aan de Ampèrestraat. Men is vermoedelijk binnengekomen door een raam op de eerste verdieping met een breekvoorwerp open te wrikken. In het bedrijf werden kasten en een kluisje opengebroken. Er worden uit het kantoor onder andere computers vermist. Beneden heeft men kennelijk een rolluik geopend en een gedeeltelijk geladen aanhangwagen meegenomen. De afdeling forensische opsporing stelt een sporenonderzoek in.

Illegalen

Zaandam, maandag 22 mei 2006, 09:45 uur.

Een 35-jarige vrouw en een 20-jarige man uit Oost-Europa zijn door de vreemdelingenpolitie aangehouden in een woning aan de Kofstraat. Het tweetal, dat vermoedelijk illegaal in Nederland verblijft, werd ingesloten in afwachting van terugzending naar het land van herkomst.

Bij een bedrijf in Oostzaan trof de vreemdelingenpolitie bij een controle met de belastingdienst en arbeidsinspectie een werkende illegaal uit Oost-Europa aan. In De Rijp werden twee landgenoten aangetroffen die daar illegaal aan het werk waren. De mannen werd door de politie aangehouden en in vreemdelingenbewaring gesteld. Belasting en inspectie houden zich met de werkgevers bezig.