Zoeterwoude Inbraak in woningen

In de nacht van zondag 21 op maandag 22 mei is ingebroken in een woning aan de Kastanjelaan en in een woning aan de Lindenlaan. Bij beide woningen wist men via het raam binnen te komen door gaatjes te boren in het raamkozijn ter hoogte van de sluitboomjes. Uit de woningen werden onder andere een camera, een gsm, dvd's en geld weggenomen.

Bodegraven Automobilist rijdt tegen boom

Een 21 jarige automobilist uit Bodegraven is zondagavond, 21 mei, met zijn auto tegen een boom gereden. De man reed over de Broekveldselaan in de richting van de Goudseweg. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de controle over het stuur waarna de auto begon te slippen. De bestuurder probeerde zijn auto te corrigeren, maar botste vervolgens tegen een boom. De bestuurder werd met nekletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Bodegraven Politie zoekt getuigen ongeval

De politie is op zoek naar de bestuurder van een rode tractor, mogelijk van het merk Macey Fergusson, en andere getuigen van een ongeval waarbij een 69 jarige fietsster uit Westzaan haar enkel brak. Het ongeval deed zich voor op maandagmiddag 15 mei tussen 15.00 en 15.20 uur op de Meije ter hoogte van nummer 113. De vrouw fietste vanuit Bodegraven in de richting van de Meije en de tractor kwam haar tegemoet. Toen de vrouw voor de tractor moest uitwijken kwam ze ten val en brak haar enkel. De tractorbestuurder reed door. De vrouw werd overgebracht naar een ziekenhuis. Het onderzoek van de politie heeft nog niet kunnen achterhalen wie deze tractorbestuurder geweest kan zijn en hoopt nu dat de man zich zelf nog meldt danwel er andere getuigen zijn die de politie daarbij kan helpen. Getuigen kunnen bellen naar de politie in Bodegraven via 0900-8844.

Waddinxveen Politie zoekt getuigen van beroving met geweld

De politie is op zoek naar getuigen van de beroving met geweld van een 18 jarige jongen uit Gouda. De beroving vond plaats op zaterdag 20 mei rond 22.00 uur aan de Stationsstraat nabij de wegopbreking en ontmoetingscentrum. Op het moment dat de jongen daar zijn fiets neerzette en afsloot werd hij plotseling in het gezicht geslagen door iemand die hem van achter benaderd had. De Gouwenaar draaide zich om en sloeg terug. Toen hij zag dat er nog zo'n vier personen stonden probeerde hij te vluchten. Doordat hij onderuit werd geschopt lukte dat niet. Hij kreeg nog meer schoppen en raakte buiten bewustzijn. Volgens de Gouwenaar kwam hij na vier uur weer bij en ontdekte dat zijn fiets en mobiele telefoon weg waren. De politie heeft na de aangifte van de jongen een buurtonderzoek gehouden. Dit leverde voor het onderzoek geen belangrijke informatie op. De politie hoopt nu dat anderen mogelijk de jongen daar tussen 22.00 en 02.00 uur hebben zien liggen danwel rond 22.00 uur een groep jongens hebben gezien op of nabij de Stationsstraat. De getuigen kunnen met deze informatie bellen naar de politie in Waddinxveen via 0900-8844.

Moordrecht Politie houdt verdachten van auto-inbraak aan

De politie heeft twee jongens van 15 en 17 jaar uit Moordrecht aangehouden nadat tegen het tweetal verdenkingen waren gerezen dat zij zich schuldig hadden gemaakt aan een auto-inbraak aan de Vioolstraat. Op zaterdag 20 mei rond 16.30 uur zag een buurtbewoner dat twee jongens een ruit insloegen van een daar geparkeerde auto en er vandoor gingen met een tas. Er werd direct melding gemaakt via 112. De politie ging op onderzoek uit en zag rond 18.30 uur aan de Tuin van Bier de 17 jarige die voldeed aan het signalement. Hij werd dan ook aangehouden en ingesloten. Vandaag volgde de aanhouding van de tweede verdachte. Ook hij is ingesloten. Het onderzoek loopt nog. De politie neemt daarin mee een geweldpleging waaraan mogelijk één danwel beiden betrokkenheid hebben. Deze geweldpleging vond plaats op zaterdag 13 mei achter de woningen aan de Vioolstraat. Voetballende jeugd veroorzaakte daar overlast. Toen een bewoonster daar wat van zei kreeg ze een steen tegen haar enkel gegooid en liep een wond aan haar been op. Een buurman die op het tumult afkwam werd door één van die jongens bedreigd met een mes. Een zoekactie naar de daders die de politie toen instelde bleef zonder resultaat.

Haastrecht Bromfietser rijdt te snel

De politie heeft op vrijdag 19 mei rond 20.35 op de Provincialeweg Oost een 17 jarige jongen uit Montfoort staande gehouden. De jongen reed met zijn bromfiets met veel te hoge snelheid over de rijbaan daar waar hij het verplichte fietspad had moeten volgen. De agenten maken tegen hem proces-verbaal op voor het overschrijden van de snelheid met 33 km/h (max. was 40 km/h). Ook kreeg hij een bekeuring voor het niet volgen van het fietspad.

Ouderkerk a/d IJssel Onder invloed rijden

De politie heeft op vrijdag 19 mei rond 23.15 uur op de IJsseldijk Noord een 56 jarige automobilist uit Ouderkerk aan den Ijssel aangehouden voor het rijden onder invloed.

Zijn ademanalyse gaf een waarde aan van 525 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.