Gemeente Amsterdam



Verteltocht langs nesten Noorderpark

22 mei 2006
-

Leerlingen van de Oranje Nassauschool maken samen met kunstenares Carmela Bogman enorme rood-zwart-oranje nesten langs het Noord Hollands Kanaal. Langs dit kunstproject vindt
een verteltocht plaats. Hiermee doet verteller Nancy Wiltink oude sagen herleven. Kinderen van de muziekschool Noord dragen instrumentaal hun steentje bij.

De kinderen van de Muziekschool Noord lokken u van het ene nest naar het andere. Nancy Wiltink neemt u mee op een verteltocht door het park. Zij vertelt u oude verhalen en u wordt ingewijd in het bijgelovige verleden van het drassige Waterland. De verhalen zijn gebaseerd op 19e eeuwse volksverhalen uit de collectie Bakker. indenesten.jpg (75 Kb)

Bewoners betrekken

De nesten en de verteltocht zijn de eerste van een reeks kunstuitingen om de bewoners bij het nieuwe Noorderpark te betrekken. De speciale productie `In de Nesten' is gepland tijdens de Nationale verteldagen en de Dag van het Park.

Wie

De verteltochten duren ongeveer een uur. Per tocht kunnen maximaal 50 personen mee, de tocht is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. De toegang is gratis.

Waar

De tochten starten in het Noorderpark (deel Florapark); parkingang tegenover Wingerdweg 103, naast Kinderdagverblijf Johanna Margareta. Alleen bij aanhoudende regen gaan de tochten niet door.

Voor meer informatie en aanmelden: Tuin aan Zee, 020-6371484.