Gemeente Amsterdam



Opening wethouder Vos Homeservice

22 mei 2006
-

Homeservice Amsterdam werd op 16 mei officieel geopend door wethouder Zorg Marijke Vos. Homeservice is een service voor en door mensen met een psychiatrische achtergrond. De Homeservice kan worden ingezet voor klusjes in en om het huis, administratieve zaken, boodschappen doen, etc

Nieuwe wethouder van Zorg Marijke Vos opende de Homeservice met het indraaien van een lampje. marijkev.jpg (20 Kb) Vos is bijzonder gecharmeerd van Homeservice Amsterdam : `Dit is een innoverend initiatief, waarvan we er veel meer moeten hebben. Een initiatief als dit sluit goed aan bij de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning. Met ingang van deze wet wordt het duidelijker voor burgers tot welke zorg ze zich kunnen richten en van welke wet ze gebruik kunnen maken. Deze wet biedt kansen om de juiste zorg op de juiste plek te krijgen. Laten we die grijpen.'

Amsterdamse Vriendendiensten en de Waterheuvel

Opening wethouder Marijke Vos.jpg (37 Kb) Stichting Homeservice Amsterdam is opgezet als project van de Amsterdamse Vriendendiensten en de Waterheuvel. Beide stichtingen zetten zich in voor mensen met een psychiatrische achtergrond.

De Waterheuvel is een stichting voor en grotendeels door mensen met een psychiatrische achtergrond. De stichting biedt arbeidstrainingen, cursussen, werkervaringsplaatsen, diverse activiteiten en de mogelijkheid om sociale contacten op te bouwen.

De Amsterdamse Vriendendiensten koppelt vrijwilligers aan mensen die door hun psychiatrische problemen weinig in contact komen met andere mensen.