Ingezonden persbericht


Ab Ovo sluit raamovereenkomst met National Express Group

Capelle a/d IJssel, 22 mei 2006 - IT-dienstverlener Ab Ovo heeft onlangs haar Europese positie binnen de railsector versterkt door het sluiten van een raamovereenkomst met de National Express Group, een grote internationale aanbieder van openbaar vervoer.

Met jaarlijks meer dan één miljard passagiers is de National Express Group één van de meest toonaangevende organisaties in deze sector. Het bedrijf is actief in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Spanje. Ab Ovo heeft langdurige ervaring in de railsector met referenties als Railion Nederland, Denemarken en Duitsland, Deutsche Bahn Reise & Touristik, ProRail, EVR (Estse spoorwegmaatschappij) en EWS (English, Welsh & Scottish Railways). Ab Ovo ondersteunt de railsector onder andere met het bouwen en implementeren van front- en back office applicaties en applicaties op het gebied van resource planning en optimalisatie.

Als onderdeel van de raamovereenkomst is Ab Ovo onlangs van start gegaan met een project voor 'One' Railway, één van de grootste spoorwegbedrijven in het oosten van Engeland en een 100% dochter van de National Express Group. Het is de opdracht van Ab Ovo om een Enterprise Asset Management systeem te implementeren en dit te integreren met bestaande financiële en productiesystemen, zodat voorraad efficiënter gebruikt kan worden, de beschikbaarheid vergroot wordt en voldaan wordt aan alle registratie-eisen in het kader van de veiligheid. De implementatie moet tevens leiden tot een kostenbesparing van het onderhoudsproces.

"We zitten nu in de eerste fase waarin bestaande onderhoudsprocessen worden geanalyseerd", zegt Ronald van Doorn, Business Unit Manager Transport, Travel en Logistiek van Ab Ovo. Om bovengenoemde doelen te behalen wordt gebruik gemaakt van softwareproduct Datastream 7i. Datastream is een toonaangevende partner in de spoorwegbranche met referenties als London One Rail, Porterbrooke Trains, de Roemeense spoorwegen, de Italiaanse spoorwegen en andere. Het softwarepakket van Datastream levert Enterprise Asset Management (EAM) functionaliteit met een hoge mate van inrichtingsvrijheid. Van Doorn verwacht deze zomer het project in het eerste depot te hebben afgerond.

Over National Express Group

De National Express Group is een marktleider in de publieke transport sector en is voornamelijk actief in Groot-Brittanië, Noord Amerika en Spanje. Bij het bedrijf werken ongeveer 43.000 mensen. De National Express Group is houder van zes Britse spoorconcessies waaronder 'one' Railway. Kijk voor meer informatie op www.nationalexpressgroup.com of op www.onerailway.co.uk.

Over Ab Ovo

Ab Ovo is een onafhankelijke ICT-dienstverlener met krachtige proposities door een combinatie van kennis van ICT, diepgaande managementervaring en kennis van bedrijfsprocessen. Al jaren is de onderneming een belangrijke leverancier van adviesdiensten, projectmanagement, interim management en specifieke ICT-oplossingen in de sector Transport & Logistiek in heel Noordwest Europa. De laatste jaren bewijst Ab Ovo zich ook buiten deze sector bij een sterk groeiend aantal industriële ondernemingen, financiële instellingen en diverse overheden. De ICT-dienstverlener ontleent haar naam aan de Latijnse uitdrukking 'Ab ovo usque ad mala' die de Romeinen gebruikten om aan te geven dat de maaltijd compleet was. Van begin tot eind, ofwel van het voorafje (ei) tot het nagerecht (de appel). Dat is wat Ab Ovo nastreeft - vanaf het begin bij projecten betrokken zijn en deze tot een goed einde brengen. Niet voor niets voert de onderneming als motto het ambitieuze adagium "Bij ons lukt het wèl". Tot de klanten behoren bedrijven en overheden zoals bijvoorbeeld KLM, Schiphol, Ministerie van VROM, Ministerie van BZK, Achmea, Hogeschool INHOLLAND en enkele Europese spoorwegmaatschappijen. Zie voor meer informatie www.ab-ovo.nl.

Meer informatie voor de pers:

Ab Ovo Nederland

Willem Jan Groenewoud

Chairman of the Board

Tel: +31 (0)10 286 15 33

E-mail: info@ab-ovo.nl

Lubbers & De Jong PR

Maartje van Oeveren

Tel: +31 (0)20 421 05 65

E-mail: maartje@l-dj.nl