Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22/05/06)

OOSTERHOUT NB, 22 mei 2006

Bijna-aanrijding leidt tot arrestatie overvaller

RIJEN / SCHIEDAM: De politie hield zondag 21 mei omstreeks 19.30 uur bij een tankstation in de Stationsstraat twee mannen aan op verdenking van tanken zonder te betalen. Later bleek uit onderzoek dat één van hen zaterdag een 78-jarige Schiedammer had beroofd.

Het tweetal, een 34-jarige Schiedammer (bestuurder van de auto) en een 14-jarige jongen uit Nijmegen (bijrijder) had eerder al de aandacht van de politie getrokken, toen ze met hun voertuig bijna een aanrijding veroorzaakten. Ze reden op de kruising van de Constance Gerlingsstraat en de Stationsstraat bijna tegen de auto van een politieman die niet in dienst was. De politieman kon door extra gas te geven de aanrijding voorkomen.

Het viel de politieman op dat de auto van het tweetal twee verschillende kentekenplaten had, waarop hij zijn dienstdoende collegas waarschuwde. Na onderzoek troffen die de twee mannen aan bij het eerder genoemde tankstation, waar ze vermoedelijk wilden tanken zonder te betalen. In de auto van de man troffen de politiemensen na onderzoek een mes, een metalen pijp en enkele bankpasjes aan.

De Schiedammer bekende na verhoor dat hij een kentekenplaat gestolen had en dat hij inderdaad wilde tanken zonder te betalen. De kentekenplaat was zondag 21 mei gestolen vanaf een geparkeerd staande auto bij een camping aan de Heideweg in Molenschot. De eigenaar van de auto heeft bij de politie aangifte gedaan van de diefstal.

Toen de politie maandag met het onderzoek verder ging, bleek dat de bankpasjes toebehoorden aan een 78-jarige man uit Schiedam. Deze man verklaarde zaterdag 20 mei omstreeks 18.00 uur samen met zijn vrouw in de lift van hun flatwoning aan de Van Beethovenlaan in Schiedam te zijn beroofd door een hen onbekende man. De verdachte had het slachtoffer daarbij bovendien in zijn hand gestoken. Rechercheurs van het korps Rotterdam-Rijnmond nemen het onderzoek naar de overval op de bejaarde man over.

Man gewond na aanrijding

OOSTERHOUT: Maandag 22 mei omstreeks 05.30 uur vond onder aan de afrit Oosterhout / Dongen van de A27 een aanrijding plaats tussen twee autos, waarbij één van de bestuurders gewond raakte. Een 24-jarige man uit Beegden stond onder aan de afrit stil voor het rode verkeerslicht. Een 29-jarige automobilist uit Breda had dit te laat door en reed achterop de stilstaande auto. De man uit Beegden klaagde over pijn in zijn rug en is per ambulance voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Politie onderzoekt vechtpartij

MADE: Zondag 21 mei omstreeks 22.30 uur kreeg een aantal mannen ruzie met elkaar in de Marktstraat. De ruzie mondde uit in een vechtpartij. Toen de politie ter plaatse kwam, gaven alle betrokkenen aan dat ze aangifte wilden doen. Ze zijn meegegaan naar het bureau en hebben een verklaring afgelegd.
De ruzie ging tussen een 25-jarige man uit Made en een 34-jarige man uit Wagenberg enerzijds en twee 22-jarige mannen uit Made anderzijds. Het eerste tweetal gaf aan uitgelokt te zijn, terwijl het tweede tweetal verklaarde zonder reden te zijn aangevallen. Over de precieze toedracht lopen de verklaringen uiteen.
Eén van de 22-jarige mannen uit Made liep een hoofdwond op en moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwonding laten behandelen. De politie stelt een onderzoek in.

Gemeente doet aangifte van vernieling en brandstichting

VEEN: Een medewerker van de gemeente Aalburg heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling aan en brandstichting in een schaftkeet. De keet stond bij werkzaamheden aan de Hardenbergh. Afgelopen weekend hebben onbekenden een luik van de keet opengebroken, een ruit vernield en vervolgens iets brandends naar binnen gegooid. De binnenzijde van de keet raakte hierdoor beschadigd.
De politie stelt een onderzoek naar de brandstichting in en heeft onder andere een buurtonderzoek gehouden.

Vrouw gewond na aanrijding

GEERTRUIDENBERG: Maandag 22 mei omstreeks 09.00 uur vond in de Venestraat een aanrijding plaats, waarbij een vrouw gewond raakte. De vrouw, een 28-jarige Tilburgse, wilde haar auto parkeren en werd tijdens het indraaien ingehaald door een 17-jarige bromfietster uit Raamsdonksveer. Beide weggebruikers kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. De automobiliste liep hierdoor een hoofdwond op. Ook de bromfietster raakte gewond. Zij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van de aanrijding.

Auteur: Leonie van Ooijen