Mei 2006

Historische bergwandeling in NaturArena Kärnten Bijzonder avontuur voor wandelaars, klimmers, geologen én historici De Naturarena Kärnten, in het zuiden van Oostenrijk, biedt deze zomer weer tal van wandelmogelijkheden. Bijvoorbeeld de 155 km lange historische Karnische Höhenweg. Deze historische wandeling ligt in een gebied dat in de Eerste Wereldoorlog zwaar bevochten werd en is een bijzonder avontuur voor wandelaars, klimmers, geologen en historici. Afbeelding Diversiteit
De Karnische Höhenweg behoort met zijn diversiteit tot een van de mooiste wandeltochten in Europa, is 155 km lang en kan afhankelijk van routine en conditie in 10 tot 14 etappes gelopen worden. Dit in de Eerste Wereldoorlog zwaar bevochten grensgebied staat ook wel bekend als "Via della pace" (Friedensweg/vredesweg) en symboliseert de grote verbondenheid van beide grensregio's Friaul en Karinthië.

Uitdaging
De weg tussen Sillian en Thörl-Maglern loopt langs de kam van de Karnische Alpen en de grens tussen Oostenrijk en Italië. Deze nummer 403 is een uitdaging in diverse moeilijkheidsgraden. De route kan het beste tussen eind juni en begin oktober gelopen worden.

Afbeelding

Tien dagen
Zonder onderbreking duurt de route ongeveer 10 dagen. Als 'basiskamp' kan Kötschach-Mauthen genomen worden. Vanuit deze plaats kunnen ook de mooiste en meest afwisselende één- tot tweedaagse route-etappes ondernomen worden. Uiteraard kan er in de berghutten overnacht worden.

Nog meer wandelavontuur
De Naturarena Kärnten ligt in Karinthië, de zuidelijkste provincie van Oostenrijk, en heeft in totaal een 1.000km lang wandelpadennet met wandelingen op en voor ieder niveau. Er zijn wandelingen rond de kristalheldere meren en over de groene almen, maar voor de echte diehards zijn er bijv. klimtochten, meerdaagse wandeltochten of een tour over de bergtoppen.

Themapaden
Tijdens het wandelen ook nog iets leren kan op een van de 26 thema-wandelpaden. Hier leert men meer over de geschiedenis, de natuur, gastronomie en de omgeving. Geotrails, het waterpad, de Gailtaler kaaswandeling, de kruiden- en molenwandeling of het bijenpad zijn enkele voorbeelden waarbij het hele gezin meer over het gebied te weten komt.

Afbeelding

Voor de kleine wandeltalenten
Kinderen hebben beweging nodig! Hoe schoner de lucht en hoe spannender en avontuurlijker het is, des te leuker. In het klimkamp leert de hele familie hoe ze bergen kunnen bedwingen.

Sprookjesrit
Tijdens een twee uur durende sprookjesrit hoeven de kinderen niet te wandelen, maar zijn de paarden hun gids. Er wordt in de bossen geluncht en aan het einde van de dag is er een prijsuitreiking. Ook leuk is het leerpad door de bossen. Tijdens deze wandeling leren kinderen van de boswachter alles over de natuur en de dieren.

Nordic Walking - modern en gezond!
In de hele regio zijn er kilometers lange gemarkeerde Nordic Walkingtrails onder begeleiding van professionele instucteurs. De routes zijn met verschillende kleuren gemarkeerd. Door middel van informatieborden kan men zich oriënteren en zien hoe de verbindingen met andere routes lopen. Aan het begin en het einde van de routes staan er rek- en strekbalken en informatie met richtlijnen over het hart en de bloedsomloop. Speciale arrangementen zijn vanaf EUR 99,- bij de VVV te boeken.

Meer informatie:
Naturarena Kärnten
Dr. Kurt Genser
Hauptstrasse 14
A-9620 Hermagor
Tel. 0043-4282-3131
Fax 0043-4282-313131
E-mail: info@naturarena.com
Internet: http://www.naturarena.com/
2006-05-22