Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (22/5)

TILBURG, 22 mei 2006

Meisje (13) gearresteerd na bedreiging moeder

TILBURG: De politie heeft vannacht in een woning in de Binnenstad omstreeks 01.00 uur een 13-jarig meisje aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen van haar moeder met een mes. In de woning was ruzie ontstaan over de computer. Moeder had de computer uitgezet omdat ze vond dat haar dochter er lang genoeg achter had gezeten. Hierna ging het meisje naar boven, waarbij ze dreigementen riep naar haar moeder en diens vriend. Hierop zette ze de muziek heel hard aan, waarna de vriend van moeder de stop eruit draaide. Hierop kwam volgens moeder haar dochter naar beneden gerend. Ze liep naar de keuken en pakte uit het blok een mes waarmee ze dreigend af kwam op moeder en haar vriend daarbij schreeuwend: Is het dit dan wat je wilt. De politie heeft het meisje aangehouden. Er zijn al langer gedragsproblemen.

Politie achterhaalt doorrijder aanrijding

TILBURG: De politie heeft zondagavond de bestuurder achterhaald die op de Berglandweg met zijn auto op een verkeersheuvel, een verkeersbord met paal en al eruit had gereden. De veroorzaker was doorgereden. De agenten zagen dat er een grote plas olie op het wegdek lag. Het voertuig werd leeg aangetroffen op de Vogezenlaan. De auto bleek niet verzekerd te zijn. Ook was de APK-keuring al ruim een jaar verlopen. De auto is in beslag genomen en getakeld. Hierop zijn de dienders naar het huisadres van de te naam gestelde gegaan in Hilvarenbeek. De 39-jarige eigenaar gaf toe dat hij de aanrijding had gehad. Hij wist niet dat het verplicht was na een aanrijding je identiteit bekend te maken. De man kan vier bekeuringen tegemoet zien, namelijk voor het verlaten plaats ongeval, het op en in de grond brengen van olie (een milieudelict), het rijden zonder verzekering en het rijden zonder geldige APK-keuring.

Politie pakt rijder onder invloed

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.45 uur op de Korvelseweg een 50-jarige man uit Goirle betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 840 ugl (1,9 promille). Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Belg moet nog DNA afstaan

TILBURG: Zondagavond is op de Besterdring een 22-jarige man uit Brussel aangehouden omdat hij zijn DNA nog moest afstaan. De Belg was betrokken bij een aanrijding tussen twee motorfietsen. Hij was frontaal in aanrijding gekomen met een andere motorfietser, eveneens een 22-jarige man uit Brussel. Beide bestuurders kwamen er van af met lichte verwondingen.

Verkeerscontrole in Goirle

GOIRLE: De politie heeft zondag op de Tilburgseweg van 10.30 tot 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werden 36 automobilisten op de bon geslingerd omdat ze geen autogordels droegen. De boete hiervoor bedraagt 75 euro. Daarnaast kregen 5 weggebruikers een bekeuring omdat ze hun rijbewijs of kentekenbewijs niet konden tonen. Verder waren er bekeuringen voor het voeren van een onjuiste kentekenplaat op een aanhangwagen (1), Niet handsfree bellen (1) en snelheid(1).

758 bekeuringen bij snelheidscontrole in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK: De politie heeft zondag van 10.00 tot 16.00 uur op snelheid gecontroleerd op de Provincialeweg N269. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 100km / uur. De snelheid werd gemeten in beide rijrichtingen. Er zijn 6244 passanten gecontroleerd. Daarvan waren er 758 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 181 km / uur. Er reden zeker 20 voertuigen met een snelheid hoger dan 160 km / uur.

Politie onderzoekt brandstichting aan auto

TILBURG: Zondagavond is omstreeks 21.40 uur brand gesticht aan een auto die geparkeerd stond op de Prof. Romeinstraat. De brandweer heeft bij beide wielkasten aan de voorzijde van het voertuig aanmaakblokjes (voor de barbecue) aangetroffen. Beide wielkasten zijn uitgebrand. De regengoot bij de ruitenwissers is gesmolten.

Team Binnenstad gaat flyeren om te waarschuwen voor auto-inbrekers

TILBURG: De wijkagenten van het team Binnenstad gaan morgenmiddag (dinsdagmiddag) vanwege de toename van het aantal auto-inbraken in de wijken Korvel / St. Anna en Trouwlaan / Uitvindersbuurt oranje flyers uit delen om bezoekers aan deze locaties te waarschuwen voor auto-inbrekers.

Verder worden deze week in samenwerking met de Gemeente 3000 brieven huis aan huis bezorgd in dit gebied. Bij de brief zit een oranje preventieflyer voor aan de autospiegel. De Gemeente steunt het preventieproject in het kader van Korvel Veilig Ondernemen. De kleur oranje is gekozen vanwege het aankomend wereldkampioenschap Voetbal. In de brief wordt gewaarschuwd voor auto-inbrekers en aangeraden om geen waardevolle goederen achter te laten in de auto en te bellen met 0900-8844 als men verdachte personen ziet.
Tot op heden zijn in deze wijken in 2006 nu 118 auto-inbraken genoteerd. In dezelfde periode vorig jaar werden 91 aangiften opgenomen. Dit betekent een stijging van 30%. Overigens is het beeld over het gehele district Tilburg gezien (incl Hilvarenbeek, Goirle en Oisterwijk) met betrekking tot auto-inbraken wel positief. Zo werden de eerste vier maanden van dit jaar 794 aangiften opgenomen. In dezelfde periode in 2005 was dit nog 1034 en in 2004 was dat nog 1232.

Auteur: Willem van Hooijdonk