Politie op zoek naar getuigen vernielingen en brandstichtingen

Boxmeer, 22-05-2006 o De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen en brandstichtingen die ge-pleegd zijn in de nachten van 15 op 16 en van 16 op 17 mei in Boxmeer.

In de nacht van 15 op 16 mei werden van drie autos die aan Dn Entrepot en de Bilderbeekstraat in Boxmeer stonden de achterruiten vernield. Een auto die aan de Wim de Korverstraat in Boxmeer geparkeerd stond is diezelfde nacht met een steen behandeld. Hierdoor ontstond ongeveer 4000 euro schade.

Erg verontrustend zijn enkele brandstichting in de nacht van 15 op 16 mei. Zo werd bij een horecagelegenheid aan de Hoogkoorpassage in Boxmeer een parasol in brand gestoken en werden stoelen tafels en een windscherm op het terras vernield. Die nacht werd ook een luifel in brand gestoken van een winkel aan de Burgemeester Verkuijlstraat. Omwonenden wisten deze brand gelukkig snel te blussen. Boven de winkel waar de luifel in brand was gestoken liggen appartementen, waar op dat moment bewoners lagen te slapen. Het was zeker niet denkbeeldig dat door de brandende luifel ook de appartementen in brand waren geraakt.

In de nacht van 16 op 17 mei werd een bloembak door een etalageruit gegooid van een bloemenzaak aan de Koorstraat in Boxmeer.

De brandstichtingen zijn vooral verontrustend, omdat daarmee mensenlevens in gevaar zijn gebracht. Daarom is de politie dringend op zoek naar getuigen die vooral in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 mei op een van de genoemde straten iets hebben gezien.

De politie Boxmeer is te bereiken op het telefoonnummer 0900-8844.