Verzamelberichten maandag

's-Hertogenbosch, 22-05-2006

Ongewenst vreemdeling aangetroffen

s-Hertogenbosch Zondagmiddag is op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 35-jarige man uit Deventer gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat de man die van Marokkaanse nationaliteit was illegaal in Nederland verbleef en al eerder als ongewenst vreemdeling was aangemerkt. De man is ingesloten en zal zo snel mogelijk uit Nederland worden verwijderd.

Man aangehouden met drugs

s-Hertogenbosch Zondagmiddag werd op het Schaarhuispad in s-Hertogenbosch een 26-jarige man uit die plaats gecontroleerd. Bij de controle troffen de politiemensen een verpakking met vijftien bolletjes met vermoedelijk cocaïne en heroïne. De drugs zijn in beslag genomen en de man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Jongeren aangehouden voor vernieling

s-Hertogenbosch In de nacht van zondag op maandag zijn drie jongens in de leeftijd van 18 tot 20 jaar uit Utrecht, s-Hertogenbosch en Vlijmen aangehouden. Ze worden ervan verdacht op de Hertogin Johannastraat in s-Hertogenbosch vernielingen aan autos en een bedrijf te hebben verricht.

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

s-Hertogenbosch In de nacht van zondag op maandag, rond 04.00 uur, zijn twee mannen 22 en 23 jaar uit s-Hertogenbosch aangehouden. De twee worden ervan verdacht even eerder die nacht op de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch een 39-jarige Bosschenaar te hebben mishandeld. De man liep daarbij vermoedelijk een gebroken neus en verwondingen in het gezicht op. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

Politie vindt gestolen goederen man aangehouden

Schijndel De politie heeft in de nacht van zondag op maandag bij een controle op de Rooiseheide in Schijndel een 20-jarige inwoner van Vught aangehouden. De man lag te slapen in een auto die helemaal vervuild was. Na onderzoek in de auto trof de politie ondermeer een friteuse, heggenschaar, bladzuiger, waterkoker, hengels en kleding aan. De goederen bleken van diverse inbraken afkomstig. DE ontkende in eerste instantie dat het om gestolen goederen ging. Later bekende hij een aantal goederen weggenomen te hebben vanaf de Meerstraat in Heeswijk-Dinther op zaterdag 20 mei. Daarop wilde de agenten de man aanhouden. Hij verzette zich hevig. Door het gebruik van peperspray kon de politie de man onder controle krijgen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Gewapende overval

Uden Drie onbekende mannen hebben in de nacht van zondag op maandag omstreeks 00.10 uur een eetgelegenheid aan de Markt in Uden overvallen. Zij dwongen met bivakmutsen op de drie nog aanwezige medewerkers geld af te geven. De daders gebruikte daarbij ondermeer een vuurwapen. De daders namen ook een scooter en een fiets van de medewerkers mee. De politie heeft de slachtoffers opgevangen en ze stelt een uitgebreid onderzoek in. De politie vraagt getuigen die iets gezien hebben, in het bijzonder mensen die zich tussen 23.30 en 0.30 hebben opgehouden aan de achterkant van de Markt, contact op te nemen met het team in Uden via 0900-8844.

Te diep in het glaasje tegen een boom

Berghem De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 25-jarige automobilist uit Berghem betrapt op het rijden onder invloed op de Harenseweg in zijn woonplaats. De man was op die weg de macht over het stuur verloren en kwam tegen een boom tot stilstand. Onder het motto botsen is blazen, moest de man een blaasproef afleggen. Hij had zo veel gedronken dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Verder kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod. Hij raakte niet gewond bij de aanrijding.

Mini-bike inbeslaggenomen

Nistelrode De politie heeft zondagmiddag een mini-bike inbeslaggenomen. Ze zagen een 21-jarige man uit Berghem rijden op de bike op de Weidestraat in Nistelrode. Daarop hebben zij het voertuig inbeslaggenomen en een proces-verbaal opgemaakt. Het is verboden om met een mini-bike op de openbare weg te rijden.

Meer aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

s-Hertogenbosch Naar aanleiding van de openlijke geweldpleging van vrijdagavond op de Derde Rompert in s-Hertogenbosch, waarbij een 23 jarige vrouw uit die plaats ernstig werd mishandeld, zijn naast de twee eerder aangehouden personen later nog twee jongens, van 14 en 15 jaar uit s-Hertogenbosch aangehouden. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de mishandeling. Alle minderjarige verdachten zijn na verhoor heengezonden. De 41-jarige man die werd aangehouden is nog inverzekeringgesteld.

De vrouw raakte bij de mishandeling zodanig gewond dat ze moest worden overgebracht naar een ziekenhuis. Ze liep onder andere een zware hersenschudding, gekneusde ribben en heup en een gebroken duim op.

Politie op zoek naar getuigen vernielingen en brandstichtingen

Boxmeer De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen en brandstichtingen die gepleegd zijn in de nachten van 15 op 16 en van 16 op 17 mei in Boxmeer.

In de nacht van 15 op 16 mei werden van drie autos die aan Dn Entrepot en de Bilderbeekstraat in Boxmeer stonden de achterruiten vernield. Een auto die aan de Wim de Korverstraat in Boxmeer geparkeerd stond is diezelfde nacht met een steen behandeld. Hierdoor ontstond ongeveer 4000 euro schade.

Erg verontrustend zijn enkele brandstichting in de nacht van 15 op 16 mei. Zo werd bij een horecagelegenheid aan de Hoogkoorpassage in Boxmeer een parasol in brand gestoken en werden stoelen tafels en een windscherm op het terras vernield. Die nacht werd ook een luifel in brand gestoken van een winkel aan de Burgemeester Verkuijlstraat. Omwonenden wisten deze brand gelukkig snel te blussen. Boven de winkel waar de luifel in brand was gestoken liggen appartementen, waar op dat moment bewoners lagen te slapen. Het was zeker niet denkbeeldig dat door de brandende luifel ook de appartementen in brand waren geraakt.

In de nacht van 16 op 17 mei werd een bloembak door een etalageruit gegooid van een bloemenzaak aan de Koorstraat in Boxmeer.

De brandstichtingen zijn vooral verontrustend, omdat daarmee mensenlevens in gevaar zijn gebracht. Daarom is de politie dringend op zoek naar getuigen die vooral in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 mei op een van de genoemde straten iets hebben gezien.

De politie Boxmeer is te bereiken op het telefoonnummer 0900-8844.

Jongen bekeurd voor belediging

Uden Maandagmorgen werd op Sacramentsweg in Uden een 17-jarige jongen uit die plaats bekeurd voor het fietsen in het voetgangersgebied. Terwijl hij werd bekeurd beledigde hij de politieman. Vervolgens werd de jongen ook hiervoor bekeurd.