2e persbericht van maandag 22 mei 2006

Eindhoven, 22-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt vrouw op

Zondagavond rond 22.00 uur is in de Ovenstraat een 35-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden. De vrouw wordt verdacht van het in brand steken van haar woning, die avond rond 21.30 uur. Ze is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Helmond: Aanvullende informatie over schietpartij

Het onderzoek naar de schietpartij van zondagavond op de Wethouder Ebbenlaan (zie ook extra persbericht van zondag 21 mei 2006) wordt gedaan door de Rijksrecherche. De 36-jarige Helmonder die gewond raakte, ligt nog in het ziekenhuis. Zoals in het persbericht van zondag stond aangegeven, is hij alleen in zijn been geraakt. Over het onderzoek naar de schietpartij en de toedracht ervan worden verder geen mededelingen gedaan.

Helmond: Politie houdt man aan na bedreiging meisje

Maandagochtend omstreeks 11.00 uur is in de Wethouder Ebbenlaan een 44-jarige man uit Helmond aangehouden. De man bedreigde een 16-jarig meisje uit Helmond. Ook heeft hij haar uitgescholden en haar in haar nek en op haar kaak geslagen. De Helmondse heeft de politie gebeld en zij heeft de man meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Politie houdt snelheidscontrole

Maandag is tussen 09.30 uur en 12.45 uur in de Maaij een snelheidscontrole gehouden. Er zijn 326 voertuigen gecontroleerd, waarvan 31 bestuurders een bekeuringen kregen. De maximaal toegestane snelheid is 60 km/u, de hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

Nuenen: Man gewond bij verkeersongeval

Maandagmorgen rond 08.00 uur heeft in de Europalaan een ongeval plaatsgevonden tussen een 38-jarige man uit Nuenen en een 19-jarige man uit Helmond. De automobilist uit Nuenen moest remmen voor een rotonde waardoor de Helmondse automobilist achter op hem reed. De Helmonder is met buikklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Valkenswaard: Diefstal uit bedrijf

Maandagmorgen is rond 02.30 uur in een bedrijf aan de Bruhezedal ingebroken. De ruit aan de voorzijde van het pand is ingegooid. Er is een flatscreen weggenomen.

Waalre: Politie houdt roekeloze automobilist aan

Zondagmiddag omstreeks 16.00 uur is op de Eindhovenseweg een 23-jarige Belgische man aangehouden. De automobilist volgde het voertuig van een 25-jarige man uit Someren en zijn 22-jarige vriendin uit Utrecht. Omdat er gevaarlijke situaties ontstonden belde de vrouw de politie. Nadat de Belg hen in had gehaald, trapte hij vol op de rem waardoor de automobilist uit Someren zijn stuur om moest gooien om een botsing te voorkomen. Hierdoor is de auto in de sloot geraakt. De politie, die gearriveerd was, heeft de Belg aangehouden en meegenomen naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces verbaal opgemaakt.

Informatie:
Henri van Pinxteren en Ilse Matthijsen, 040 233 26 50.

Piket:
Rick Ebli is bij calamiteiten na 22.00 uur bereikbaar op 06 27 04 13 33