Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 22 mei 2006

Politie houdt woninginbrekers op heterdaad aan

BREDA: Aan de Sparrenweg heeft de politie zondagavond twee inwoners van Breda aangehouden. Het tweetal van 14 en 16 jaar oud wordt verdacht poging tot inbraak. Rond 19:20 uur werd bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg gemeld dat inbrekers probeerden binnen te komen in een woning aan de Sparrenweg. Agenten waren binnen enkele minuten ter plaatse en kon het tweetal, dat bezig was de achterdeur te forceren, zonder problemen aanhouden. Zij zijn overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld.

Etten-Leurenaar aangehouden na mishandeling feestgangers

ZUNDERT: De politie heeft zondagavond een 28-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van enkele feestgangers die bij een feest aanwezig waren aan de Bredaseweg. Bij aanvang van een optreden van zanger Jan Smit ontstond in de feesttent tumult, waarbij de Etten-Leurenaar meerdere personen mishandelde. Inmiddels heeft de politie drie aangiftes opgenomen van twee inwoners van Zundert van 21 en 24 jaar en een 18-jarige inwoonster van Zevenbergschen Hoek. De man pleegde bij de aanhouding verzet en op weg naar het bureau bedreigde hij de twee politieagenten met de dood. Hij is in verzekering gesteld. De precieze toedracht voor de ruzie is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Gewonde bij eenzijdig ongeval

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Een 21-jarige inwoner van Zevenbergen is zondagavond aan de Lapdijk gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De Zevenbergenaar reed rond 18:00 uur over de Lapdijk, komende uit de richting van de Achterdijk, en verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Met hoge snelheid botste hij met zijn auto frontaal op een boom. Personeel van de ambulance heeft de man ter plaatse behandeld, waarna hij met een gebroken kaak is overgebracht naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam. De GGD-ers kregen bijstand van personeel van de traumahelikopter.

Rijden onder invloed

TETERINGEN: De politie heeft zondagavond een 34-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man werd op de Oosterhoutseweg betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Op het bureau blies hij een waarde van 735 ug/l. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd en opgestuurd naar het openbaar ministerie. Na verhoor is hij met een rijverbod van 8 uur heengezonden.

FIJNAART: De politie heeft zondagavond een 37-jarige inwoner van Halsteren aangehouden. De man werd op de Rijksweg A 59, ter hoogte van Fijnaart, betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Op het bureau blies hij een waarde van 1015 ug/l. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd en opgestuurd naar het openbaar ministerie. Na verhoor is hij met een rijverbod van 13 uur heengezonden.

BREDA: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 28-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd op de Tramsingel betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Op het bureau blies hij een waarde van 425 ug/l. Na verhoor is hij met een rijverbod van 4 uur heengezonden.

Man gewond na aanrijding op bussluis

BREDA: Een inwoonster van Maarssen is zondagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Houtmarkt. De vrouw zat als passagier in een auto die werd bestuurd door een 29-jarige inwoner van Utrecht. De Utrechtse automobilist reed rond 23:10 uur een BBA-bus achterna en had niet in de gaten dat hij een bussluis inreed. De paal die uit de grond kwam werd door de auto vernield. De auto was zodanig beschadigd dat hij door een bergingsbedrijf is afgevoerd. Met klachten aan haar borstkas is de vrouw uit Maarssen overgebracht naar het ziekenhuis.

Bejaarde vrouwen slachtoffer van beroving

BREDA: Maandagmorgen is aan de Zaventemstraat een 76-jarige inwoonster beroofd van haar tas. De vrouw liep rond 10:00 uur van het winkelcentrum Moerwijk naar de Zaventemstraat, toen een onbekende vrouw haar tas uit haar handen rukte. De vrouw liet echter in eerste instantie haar tas niet los en kwam ten val. De dader, een middelblonde vrouw met paardenstaart, is met haar tas weggerend in de richting van de Bernhard de Wildestraat. De handtas werd later in de omgeving zonder portemonnee teruggevonden. Bureau Slachtofferhulp is ingeschakeld om de vrouw bij te staan.
Rond 14:30 uur was een 74-jarige inwoonster van Breda aan de Burgemeester Passtoorstraat slachtoffer van een beroving. De vrouw fietste over de Dillenburgstraat, toen iemand achter haar op de fiets volgde. Halverwege in de Burgemeester Passtoorsstraat werd er aan de fiets van de vrouw gerukt. De vrouw schrok daar zo van dat zij ten val kwam. Het slachtoffer kon zelfstandig opstaan, maar hield aan haar val wel enkele schaafwonden over. Een onbekende man met een opvallende bos krullend zwart haar ging er met haar tas vandoor, die in haar fietstas zat.

Auteur: Henk Snepvangers