Windhoos veroorzaakt ravage

Noordwijkerhout, 22-05-2006 o Een windhoos heeft in Noordwijkerhout gezorgd voor een verscheidenheid aan vernielingen. De windhoos deed zich rond 12.15 uur voor. Een fabriekshal en een nabijgelegen woning aan de Delfweg liepen de meeste schade op.

Tientallen in de buurt geparkeerde auto´s raakten beschadigd door rondvliegend puin. Een vrachtauto werd door de wind op zijn kant gelegd. Een verrijdbare kas werd compleet vernield en belandde enkele meters verderop in het land. In de richting van de Zilkerbinnenweg raakten dakpannen van huizen en waaiden bomen om.

In de fabriekshal aan de Delfweg waren op het moment van de windhoos twee mensen aan het werk. De wind kreeg vat op de voorpui van de hal en heeft deze enkele meters mee kunnen sleuren. Het dak werd eveneens vernield. Niet alleen aan de buitenkant van de hal was er schade, ook aan de binnenkant werden muren ontzet en werden garagedeuren uit hun voegen geblazen. De twee medewerkers kwamen met de schrik vrij.

Aan de overkant van de fabriekshal aan de Delfweg liep een woning schade op. De schoorsteen van de woning was naar beneden gekomen, net zoals de antenne. In de tuin van dezelfde woning waren eikenbomen met wortel en al uit de grond gekomen. Er deden zich ook hier gelukkig geen persoonlijk ongelukken plaats. De politie en de brandweer hebben de schade opgenomen.