Gemeente Leeuwarden

Afvalloterij MTV wijk Afvalloterij MTV wijk

Wethouder Bleize reikt cheque uit aan winnares afvalloterij

Bron: gemeente Leeuwarden (22-05-2006) Mevrouw Bouwhuis in de Vinkstraat is de winnares van de afvalloterij in de MTV wijk (Muziek-, Transvaal- en Vogelwijk). Maandagochtend 22 mei ontving ze een cheque van driehonderd euro en een bos bloemen uit handen van milieuwethouder Yvonne Bleize. Het bedrag is net zoveel als een meerpersoonshuishouden in 2006 betaalt aan afvalstoffenheffing.

Mevrouw Bouwhuis won de prijs door mee te doen aan de afvalloterij en door haar afval zo goed mogelijk te scheiden. Voor de afvalloterij konden alle huishoudens in de MTV-wijk een label aan hun grijze container of huisvuilzak vastmaken en aanbieden. Uit de aangeboden containers en huisvuilzakken zijn er tien willekeurig gekozen en opgehaald door Omrin. De containers en huisvuilzakken zijn omgekeerd om te kijken wat er in zat.

De afvalloterij is onderdeel van de weddenschap die de MTV-wijk op 21 november 2005 met de gemeente is aangegaan. Om de weddenschap te winnen moeten inwoners van de MTV-wijk in een jaar tijd 12,5% minder restafval (afval in de grijze minicontainer of in de vuilniszak) maken. Alle inwoners van de MTV-wijk kunnen meehelpen om de weddenschap te winnen door het afval goed te scheiden. Lukt dit dan wint de wijk EUR 12.500. Dit geld is bestemd voor een goed doel in de wijk.