Politie Midden- en West Brabant

Persberichten maandag 22 mei district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 22 mei 2006

Man aangehouden voor ontvreemden mobiele telefoon

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op zondag 21 mei een 54-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor diefstal. De man wordt ervan verdacht even tevoren een mobiele telefoon te hebben gestolen uit een taxi aan de Zuid-Oostsingel. De man wist de mobiele telefoon weg te nemen, toen de chauffeuse van de taxi uitstapte om passagiers op te halen. De politie nam de aangifte van de chauffeuse op met daarin een signalement van de man. De politie zag de man er hield hem aan. Na verhoor is de verdachte met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor vernieling ruit

BERGEN OP ZOOM: Op zondag is aan het begin van de avond een ruit vernield aan het Lourdesplein. De eigenaren van de woning waar de vernieling plaats vond deed aangifte bij de politie. Die stelde een buurtonderzoek in. Een buurtbewoner verklaarde een logé te hebben, die een conflict had met haar vriend. De vriend heeft uit woede een ruit ingegooid in de veronderstelling dat zij zich daar bevond. De politie hield de 22-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor vernieling. Hij is na verhoor met een bekeuring in vrijheid gesteld. Ook moet hij de schade vergoeden aan de aangever.

Drie aanhoudingen na vechtpartij

ROOSENDAAL: Op zondag 21 mei ontstond er omstreeks 20.00 uur een vechtpartij op de Markt. De vechtpartij ontstond om onbekende redenen. De vechtpartij werd grootschaliger toen een aantal buitenstaanders zich met de ruzie bemoeiden. Een aantal politiemensen in burger probeerden de boel te sussen. Hierbij werd één van hen geslagen. Politiemensen hield drie verdachten van openlijke geweldpleging aan, twee 23-jarige mannen uit Roosendaal en een 20-jarige vrouw uit Roosendaal. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld. De mannen maandagmiddag. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. Van de vrouwelijke verdachte is aangifte opgenomen van poging tot zware mishandeling. De politie onderzoekt de zaak verder.

6 bekeuringen bij verkeerscontrole

OUDENBOSCH: De politie hield tussen 14.45 uur en 15.30 uur een verkeerscontrole aan het Wilhelminaplein. Er zijn ongeveer 30 automobilisten gecontroleerd waarvan er 6 in overtreding waren. Vijf automobilisten zijn bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. 1 bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij geen rijbewijs bij zich droeg.

Snelheidscontroles

NISPEN: In de genoemde gemeente zijn op maandag 22 mei een tweetal snelheidscontroles gehouden.
Tussen 13.45 uur en 14.45 uur zijn 274 passanten gecontroleerd aan de Ettenseweg. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u. Er zijn 47 overtredingen geconstateerd. Op de Bergsebaan is tussen 14.50 uur en 15.50 uur een
snelheidscontrole gehouden. Er zijn 120 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 11 in overtreding waren. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/u. Hier geldt een maximum van 50 km/u.

Twee bestuurders gewond bij ongeval

ROOSENDAAL: Op zondagmiddag 22 mei gebeurde er een ongeval op de Antwerpseweg. Een 38-jarige man uit Roosendaal reed over de Antwerpseweg in de richting van Essen. Bij de kruising met de Nispenseweg. Een 81-jarige automobilist uit Sint Oedenrode stak de Antwerpseweg over en zag hierbij de andere bestuurder over het hoofd. Er ontstond een aanrijding. De 38-jarige man is met buikklachten overgebracht naar het Sint Franciscus ziekenhuis. De andere bestuurder is tevens naar het ziekenhuis vervoerd met kneuzingen.

Vrouw beroofd van tas

BERGEN OP ZOOM: Op zondagavond 21 mei is een 59-jarige vrouw uit Halsteren van haar tas beroofd aan de Steenbergsestraat. De dader rukte de tas van de schouder van de vrouw en ging ervandoor. De gedupeerde volgde de man tot de Blauwehandstraat. Op de vluchtweg vond ze haar tas terug. Hieruit was de portemonnee weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak.

Politie onderzoekt aangifte mishandeling

SPRUNDEL: De politie heeft aangifte opgenomen van mishandeling. Een 42-jarige man uit Sint Willebrord ging naar een horecagelegenheid aan de Sint Janstraat, waar zich een man bevond die hem had beschuldigd van vernieling. Hij wil hem aanspreken op de beschuldiging en is toen mishandeld door onder andere duwen met een biljartkeu. De man hield letsel over in zijn gezicht en op zijn keel. Ook liep hij kleerscheuren op. De politie onderzoekt de zaak.

Controle overtreden rood licht

OUDENBOSCH: de politie hield op maandagochtend 22 mei een controle op het doorrijden bij rood licht bij een spoorwegovergang tussen de Sint Bernaertstraatn en de Bosschendijk. Van de 423 passerende fietsers waren er 3 in overtreding. Ook kan 1 automobilist een bekeuring verwachten.

Vrouw (30) bedreigd en geslagen

ROOSENDAAL: Een 30-jarige vrouw heeft maandag bij de politie aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling. De vrouw is volgens haar verklaring na jarenlang huiselijk geweld recent gescheiden. Maandagmorgen kwam zij in een openbaar gebouw in Roosendaal de nieuwe vriendin van haar ex tegen, die haar bedreigde en sloeg en krabde. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Inge Rijgersberg