Ingezonden persbericht


Nieuwe sponsor voor damesselectie, Röttger fulltime bondscoach

NHV zet volgende stap in verdere professionalisering

OOSTERBEEK - Het Nederlands Handbal Verbond heeft de volgende stappen gezet in het streven naar verdere professionalisering van de organisatie. De bond zal komende zondag 28 mei in de rust van het eerste van twee EK-kwalificatieduels met Wit-Rusland in het Topsportcentrum in Rotterdam een 2-jarig contract met een nieuwe hoofdsponsor. Bovendien treedt damesbondscoach Sjors Röttger met ingang van 1 juli voor een periode van drie jaar in dienst als fulltime bondscoach van het NHV.

Röttger, die eind vorig jaar met Oranje tijdens het WK een historische vijfde plaats behaalde, is nog vijf weken parttime bondscoach van de nationale damesselectie. Met steun van sportkoepel NOC*NSF en medewerking van defensie is het voor de in Amersfoort gelegerde sportinstructeur mogelijk gemaakt om zich de komende drie jaar fulltime met het Nederlands damesteam bezig te houden. NHV-directeur Frans Stienen liet maandag 22 mei tijdens een persconferentie in het Topsportcentrum in Rotterdam weten dat het aantrekken van een nieuwe hoofdsponsor bovendien een tweede belangrijke stap in het streven naar verdere professionalisering van de sport is gezet. Het contract met het bedrijf wordt zondag in de rust van het kwalificatieduel ondertekend. Het Nederlands Handbal Verbond betrok het afgelopen weekeinde reeds het nieuwe bondsbureau in Oosterbeek, gemeente Renkum, en zal komend weekend bovendien de nieuwe huisstijl in Rotterdam presenteren.

Voor het eerste kwalificatieduel van komende zondag met Wit-Rusland zijn in de voorverkoop reeds 1600 kaarten besteld, waardoor het NHV rekent op een tot de laatste plaats bezet Topsportcentrum en het bord uitverkocht op de deuren van de hal naast de Kuip. Bondscoach Röttger selecteerde in de aanloop naar de twee wedstrijden waarin kwalificatie voor het Europees kampioenschap moet worden afgedwongen in totaal achttien speelsters. Deze week zal deze groep na twee oefenduels met IJsland op dinsdagavond 23 en woensdagavond 24 mei -in respectievelijk Zwartemeer en Emmen- worden teruggebracht tot zestien. Olga Assink maakt geen deel meer uit van deze groep. De routinier besloot vorige week vanwege fysieke problemen haar interlandcarrière per direct te beëindigen. De voorlopige Oranje-selectie bestaat uit:

Jokelyn Tienstra Bera Bera San Sebastian
Marieke van der Wal Borussia Dortmund
Debbie Klijn Frankfurter Handball Club
Evelien van der Koelen SV Union Hall-Neustadt
Diane Lamein VFL Oldenburg
Natasja Burgers Aalborg
Irina Pusic Orsa Elda Prestigo
Pearl van der Wissel GOG/Gudme
Andrea Groot Team Tvis Holstebro
Wendy Smits Tus Metzingen
Miranda Robben Open Line/V en L
Femke Verboven Tus Metzingen
Willemijn Karsten Zeeman Vastgoed/SEW
Maura Visser Van der Voort/Quintus
Joyce Hilster Zeeman Vastgoed/SEW
Saskia Mulder THC Erfurt
Arjenne Paap Frankfurter Handball Club
Silvia Hofman THC Erfurt

Begeleiding
Sjors Röttger Bondscoach
Monique Teisterman Assistent-bondscoach


---