Grootste busmaatschappij van Israël steekt voor de eerste ...

Egged

Grootste busmaatschappij van Israël steekt voor de eerste keer de grens over: Egged heeft 51 van het Bulgaarse TransTriumf gekocht, voor een bedrag van 4 miljoen euro TEL AVIV, Israël, May 22 /PRNewswire/ --
"Egged", de grootste openbare vervoersmaatschappij in Israël, heeft voor ongeveer 4 miljoen euro 51 van het Bulgaarse "TransTriumf" gekocht. Zodra de aankoop afgerond is, zal Egged via zijn filiaal instaan voor de werking van de helft van het openbaar vervoer in de stad Varna, de op een na grootste stad in Bulgarije met ongeveer een half miljoen inwoners.

Arik Feldman, voorzitter van het bestuur van Egged, zal de functie van voorzitter van de raad van bestuur van TransTriumf vervullen. Gideon Mizrachi, die instaat voor de activiteiten van Egged in Bulgarije, en Gal Hershkovith, plaatsvervangend directeur business development van Egged, zullen Egged vertegenwoordigen in de raad van bestuur van het bedrijf. De aankoopovereenkomst omvat bovendien een optie om het land te kopen dat gebruikt wordt als de centrale garage van TransTriumf in Varna.

TransTriumf is de grootste particuliere openbare vervoersmaatschappij in Bulgarije die 15 jaar geleden werd opgericht door Antranik Shakariyan, die zijn functie als CEO van het bedrijf zal blijven uitoefenen. TransTriumf heeft de rechten om meer dan 50 van het openbare vervoer van Varna te exploiteren en bezit 140 van de 250 openbare bussen van Varna. De maatschappij vervoert ongeveer 1,2 miljoen mensen per maand.

Varna ligt aan de kust van de Zwarte Zee en biedt een groot potentieel voor toeristen. In de zomer komen er ongeveer een miljoen toeristen naar deze stad.

Egged exploiteert in Israël 1.040 lijndiensten met zijn 3.300 bussen die allemaal eigendom zijn, en vervoert een miljoen mensen per dag. Egged heeft 6.300 werknemers in dienst en de jaarlijkse inkomsten bedragen ongeveer 2,4 miljard NIS (ongeveer 500 miljoen euro).

Volgens Arik Feldman, voorzitter van het bestuur van Egged, werd de overeenkomst ondertekend met de bedoeling een langdurige partnership te starten die in de toekomst voor verdere groei en uitbreiding zal zorgen. Dankzij de stevige financiële basis van Egged kan het bedrijf zijn activiteiten uitbreiden naar baanbrekende bedrijfsinitiatieven inzake openbaar vervoer buiten de Israëlische grenzen. De doelstelling van Egged voor het jaar 2006 is om hun activiteiten naar het buitenland uit te breiden met 450 bussen en een totale omzet van ongeveer 100 miljoen NIS.

Dhr. Feldman voegde hieraan toe dat Egged in de toekomst via TransTriumf wil meebieden voor bijkomende vervoerslijnen in Bulgarije - stads-, voorstads-, intercity- en internationale lijnen. De uitbreiding van de activiteiten van TransTriumf naar toeristenvervoer in Varna wordt nog in overweging genomen.

Dhr. Feldman zei dat Egged een voordeel geniet in Europa, omdat het een van de vijf grootste bedrijven ter wereld is op het gebied van openbaar vervoer. Met de uitbreiding van zijn activiteiten in Europa zal Egged de voordelen van het bedrijf optimaal kunnen gebruiken, zoals onder andere verbeterde computertechnologieën om optimale verkeersstromen te plannen en verkeersopstoppingen te vermijden, en ook om het onderhoud van de bussen te regelen. Hierbij wordt uiteraard de hoge servicestandaard, de veiligheid van de passagiers en de bescherming van het milieu niet uit het oog verloren.

Volgens Dhr. Feldman zal Antranik Shakariyan, de oprichter en CEO van TransTriumf, de voornaamste partner van Egged zijn tijdens de bedrijfsexpansie en in verdere investeringen in het openbare vervoer van Bulgarije.

Dhr. Feldman voegde eraan toe dat Egged, naast de activiteiten in Bulgarije, ook de bestaande zakelijke mogelijkheden van een aantal bijkomende Oost-Europese landen die binnenkort wellicht tot de Europese Unie zullen toetreden, aan het onderzoeken is.

De personen die Egged vertegenwoordigden in de onderhandelingen om de overeenkomst te sluiten waren Arik Feldman, voorzitter van de raad van bestuur; Gideon Mizrachi, lid van de raad van bestuur van Egged; Uri Shemesh, plaatsvervangend financieel directeur; Ami Mendeloi, de thesaurier; en de plaatsvervangend directeur business development Gal Hershkovitz. De transactie werd opgestart en begeleid door de accountant Shaul Konianski van de Benefit Business Counseling Company. De advocaten Shahar Milchan en Ami Gilad van de Firm of Caspi and Co. hebben de transactie eveneens begeleid. Het Bulgaarse accountingbedrijf KPMG voerde de analyse en de evaluatie van de marktwaarde van het Bulgaarse bedrijf uit.

Contact:

Yuval Arad
Arad Communications

+972-3-6440404
yuvala@aradcomm.co.il