GGD Zuidhollandse Eilanden


PERSBERICHT

Spijkenisse, 22 mei 2006

Wethouder Hamerslag aan de slag als kokkin in de Gulle Gaper voor leerlingen!

Leerling Yordi van Eeuwen uit groep 7 van Het Baken in Spijkenisse heeft de receptenwedstrijd van het project Hartstikke leuk gewonnen. Yordi en wethouder mevrouw Hamerslag zullen op 1 juni om 12.00 uur het winnende recept, een pizzabroodje Perfecte Pizza Prut, gaan bereiden in Eterij de Gulle Gaper, Voorstraat 56 te Spijkenisse. Alle klasgenoten van Yordi komen het gerecht keuren en proeven. Ook de wethouder zal haar `oordeel vellen' over deze gezonde lunch.

Met het winnende recept won Yordi deze lunch voor zijn hele klas. Na gesmuld te hebben van het piz- zabroodje gaan de leerlingen samen met juf Joke van Nieuwenhuizen ook nog bowlen in Bowlingcentrum Spijkenisse.

De prijsvraag is een onderdeel van het project Hartstikke leuk van de GGD Zuidhollandse Eilanden, Sportteam Spijkenisse en de gemeente Spijkenisse. De leerlingen van de 13 deelnemende basisscho- len konden dit jaar meedoen door een originele, lekkere en sportieve lunch te bedenken. Zo'n 171 leer- lingen van 16 groepen 7 en 8 hebben hier aan meegedaan en Yordi van Eeuwen heeft gewonnen. Alle overige prijswinnaars hebben hun prijs op school ontvangen.

Het project Hartstikke leuk is dit jaar voor de voor het achtste jaar uitgevoerd met als doel leerlingen te stimuleren tot een gezonde leefstijl. Het project Hartstikke leuk gaat over het belang van goede voeding en bewegen om zo latere gezondheidsrisico's als hart- en vaatziekten te voorkomen. In dit project is het accent vooral gelegd op de positieve kant van lekker en toch gezond eten en het leuke van sporten. Vandaar de naam Hartstikke leuk.

Hartstikke leuk wordt uitgevoerd door GGD Zuidhollandse Eilanden, Sportteam Spijkenisse in opdracht van de gemeente Spijkenisse.


---