Ingezonden persbericht


Australian Wine and Brandy Corporation organiseert opnieuw Wine Australia Tasting

De Australian Wine and Brandy Corporation (AWBC), de generieke marketing organisatie van de Australische wijn sector, organiseert op 22 mei 2006 voor het tweede achtereenvolgende jaar een 'Wine Australia Tasting'. Dit jaar vindt deze plaats in de residentie van de Australische Ambassadeur in Den Haag.

De lokatie is een uitstekende keuze aangezien 2006 volledig in het teken staat van de herdenking van de 400-jarige relaties tussen Nederland en Australië. De Australische Ambassade heeft met de financiële ondersteuning van verschillende sponsoren een zeer gevarieerd programma kunnen samenstellen met activiteiten die het hele jaar door zullen plaatsvinden.

De AWBC ondersteunt de inspanningen van de Ambassade en andere partijen en organiseert dit jaar daarom de 'Wine Australia Tasting' 2006 als onderdeel van verschillende andere commerciële activiteiten die dit jaar plaatsvinden. De AWBC is trots te melden dat de 'Wine Australia Tasting' 2006 wordt georganiseerd in samenwerking met Meat and Livestock Australia, Vacu Vin, Cathay Pacific, Dairy Australia en Barramundi Farming Company B.V.

Gebaseerd op recente cijfers, is Nederland het op zes na grootste exportland van Australische wijnen, en blijft het één van de belangrijkste focuslanden voor AWBC (klik op de link voor meer details: http://www.awbc.com.au/library/webWEARFeb06.pdf). Ook gezien het belang van dit herdenkingsjaar, ontvangt de AWBC uitgebreide ondersteuning van de Australische wijnindustrie voor de tasting.

Het evenement start om 11:30 uur met een VIP-ontvangst, gevolgd door een lunch. De proeverij voor handel en pers vindt plaats tussen 13:00 - 16:00 uur. Zijne Excellentie de heer Stephen Brady, de Australische Ambassadeur in Nederland en andere belangrijke sprekers zullen de betekenis van dit jaar richting gasten toelichten en verdere activiteiten voor 2006 aankondigen. Hierbij zullen ook details van de kalender van de AWBC worden besproken.

Meer informatie over deze dag kunt u vanaf 17 maart op onze website (www.wineaustralia.com/wat) vinden. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met mevrouw Dale Nouwens, Marketing Executive Benelux, tel. + 31 70 346 4222, of via e-mail: dale.nouwens@wineaustralia.com