Technologie Stichting STW

Appelflauwte en pratende komkommers

vrijdag 24 maart 2006

Kunnen we grootschalig voedsel verbouwen zonder chemische bestrijdingsmiddelen? Zijn wij te flauw als we in de winkel appels met rotte plekken laten liggen? Op 22 mei gaan in wetenschapsmuseum NEMO twee topsprekers in op deze en andere kwesties uit de (biologische) plantenteelt, tijdens de eerste debatavond van Technologiestichting STW en KIvI/NIRIA.

Prof. dr. ir. Marcel Dicke van de Wageningen Universiteit en dr. Karin Posthuma van het bedrijf Enza Zaden vertellen over de wetenschappelijke uitdagingen en de bedrijfsmatige kanten van zaad- en plantenteelt, biologische bestrijding en het nut van insecten. U hoort over hoe komkommers al fluisterend zelf insecten aantrekken om hun vijanden te verdelgen. Onder bezielende leiding van ir. Piet Gillissen, directeur van KIvI/NIRIA volgt een debat met de zaal of we deze biologische bestrijding meer zouden moeten gebruiken om uw appels te telen, en of u liever een blozende appel vol chemicaliën, of een biologische appel met rotte plekken eet.

De debatavond is gratis toegankelijk. Meer informatie op www.stw.nl/jubileum. Locatie: wetenschapsmuseum NEMO. Tijd: maandag 22 mei van 19.30u tot 21.00u met borrel achteraf. Deze avond wordt georganiseerd door Technologiestichting STW in het kader van haar 25-jarig jubileum, in samenwerking met KIvI/NIRIA en is de eerste in een serie van vier.

De volgende debatavonden zijn: Juni, High Tech Campus in Eindhoven: waterzuivering September, cafe Dudok Den Haag: nanotechnologie December, Nijmegen, industriële chemie.

Gewijzigd 24-3-2006